Schuif aan bij Babs en Boebie: Tennisballen

Babs en Borre kopafbeeldingDoor Banneke van der Bij en Sonja de Cooker

Ha lieve Babs,

Wat is er fijner dan samen spelen met de baas of het vrouwtje. Jij wordt toch ook heel erg blij als je geroepen wordt om mee naar buiten te gaan. Of dat nu wandelen is of iets anders dat je samen kunt doen… Leuk! Leuk! Leuk!
Babs en Boebie tennisballen 2Ik heb alleen wel iets raars ontdekt. Het maakt niet uit waarmee gespeeld gaat worden. Een fijne stok of tennisbal. Ik vind het allemaal super. Bij mij gaat het meestal zo. Het vrouwtje of de baas gooit een bal ver weg. Ik ren er als een haas achter aan en ga met de bal in mijn bek op het gras liggen. Het vrouwtje of het baasje, het doet er niet toe wie het is, wacht op mij omdat één van de twee die bal wil hebben. Nu komt het Babs. Ik doe daar dus niet aan mee. Heb ik net mijn poten onder mijn lijf vandaan gerend om die bal te pakken… willen zij die terug hebben. Nou vraag ik je… Wie doet er hier nu zijn best om iets te pakken dat weggegooid is? Ik… Boebie dus… Juist. Die bal is voor mij.
Het vrouwtje is ook niet voor één gat te vangen en gooit een volgende bal… Joepie, nog eentje! Als een speer ren ik erheen om ook die bal te pakken. Nu heb ik twee ballen. Het vrouwtje roept om mij te verleiden een van die twee ballen terug te brengen. Jij begrijpt het al Babs. Dat doe ik dus niet.
Het vrouwtje gooit een derde bal, een vierde, een vijfde… Wat ze nu gedaan heeft, dat raad je nooit! Ze heeft die ballen niet in mijn richting gegooid. Nee, een totaal andere kant op. Babs en Boebie tennisballen 3Nu moet ik ver van mijn twee eerste ballen vandaan rennen om die andere te gaan halen. Ik wil al die ballen! Dus daar ga ik weer.
Terwijl ik naar de andere kant van de tuin loop, gaat het vrouwtje naar mijn eerste twee ballen, die ik daar gewoon had achter gelaten. Dat kan ik niet op me laten zitten… Gelukkig ben ik nog altijd veel sneller dan het vrouwtje. Wie is er als eerste bij die zielige ballen op het gras?… Boebie! Wat dacht je dan!
Het vrouwtje is te laat… en afgeven… ho maar… dat past niet zo bij mijn spelletje.
Op het gras zijn nu vijf ballen. Nee eigenlijk zijn dat er vier. Ik heb er eentje in mijn bek. De rest ligt in de tuin.
“Nu heb ik je Boebie.” Het vrouwtje wandelt op haar dooie gemak naar een van de andere ballen om die te gaan pakken. Als zij ziet dat ik weer ga proberen om haar voor te zijn, doet ze een paar stapjes terug en pakt de bal die ik had laten liggen. Ik ben erin getuind Babs. Daar moet ik iets op verzinnen… Nu hebben wij, Airedales, een grote bek. Daar past vast wel meer in dan één bal tegelijk. Heb je in de gaten hoe slim ik ben…
Snel doe ik een bal in mijn bek. Er past nog een tweede in en met een beetje moeite krijg ik er ook nog een derde bij. Ik probeer nog een vierde bal. Jammer dat lukt niet. Die rolt er met de zelfde vaart weer uit.
Voor het vrouwtje blijven er nu nog twee ballen over. Met die twee ballen probeert zij mij weer aan het rennen te krijgen. Voor mij is het genoeg zo. Zij heeft twee ballen. Ik heb er drie.
Wie heeft er dan gewonnen… Boebie!!!
Het rare dat ik heb oBabs en Boebie tennisballen 4ntdekt is dat ik niet op de normale manier samen met het vrouwtje met een tennisbal kan spelen. Gewoon zoals dat eigenlijk meestal gaat. De bal wordt weggegooid, ik haal hem op en breng hem terug. Zo zou je een heel lange tijd samen kunnen spelen.
Alleen is dat nu net waar ik geen zin in heb. Ik wil die ballen alleen maar hèbben… Hoe is dat bij jou Babs? Ren jij ook zo snel als je kunt om de eerste te zijn als je ziet dat jouw vrouwtje jouw bal of jouw stok wil pakken om die weer weg te gooien?

Ik ga hier op het kleed in de kamer liggen en moet ik daar maar eens heel diep over na denken.

Heel veel likjes, Boebie

Lieve Boebie,

Babs en Boebie tennisballen 5Wat en dikke pret met al die ballen, ik kan me voorstellen dat je die niet aan je baasjes wilt geven. Ik moet je wel bekennen dat ik wat stokken en ballen gooien betreft een ietsie pietsie aan de luie kant ben. Laats nog, zijn we weer naar het bos geweest. Mijn baasjes, mijn zusjes en ik. Wij waren hartstikke leuk aan het spelen toen mijn vrouwtje zich opeens bukte, een grote stok opraapte, die heel ver weg smeet, terwijl ze riep, “BABS PAK STOK”. Ja, nou vraag ik je, als zij die stok zo graag wil hebben waarom gooit ze hem dan weg? Dus ik, heel verstandig, negeerde mijn vrouwtje volledig, en weet je wat ze toen zei? “Wat ben je toch een eigenwijze dondersteen.” Nu vraag ik je, dat slaat toch nergens op. Als ik die stok had willen hebben, had ik hem zelf wel gepakt. Nee Boebie, achter stokken aanrennen is niet zo mijn ding. Babs en Boebie tennisballen 6En mijn baasjes begrijpen, dat gaat mij toch niet lukken, dus bespaar ik mij de moeite om ook maar een poging in die richting te wagen.
Het is weer tijd voor mijn schoonheidsslaapje.

Likjes, Babs

Ha lieve Babs,

Als ik jouw antwoorden lees moet ik vaak een beetje grinniken… Kunnen wij dat eigenlijk wel, grinniken. Ik denk dat het lijkt op een vriendelijk gebrom dat onder uit onze keel komt. Een heel zacht geluidje. Niet het brommen of grommen als we willen laten horen dat we het ergens niet mee eens zijn… Nee, een goedkeurend geluid.
Babs en Boebie tennisballen 7Ik zal je vertellen waardoor dat gebeurt bij mij.
Jij en ik kunnen nogal eens verschillend reageren op het gedrag van onze baasjes en vrouwtjes.
Jij bent vaak rustig en nuchter en ik mag me graag nogal eens opwinden over de vreemde gewoontes, die zij er op na houden.
Jij laat je niet gek maken door je vrouwtje, die vraagt of je de stok, die ze net heeft weggegooid, weer wilt gaan ophalen. Vooral niet als er bijvoorbeeld net de heerlijke geur van een konijn je neus komt binnen waaien.
Fantastisch, zoals jij die zelfde neus ophaalt en je vrouwtje eigenlijk voor gek laat staan. Jij gaat geen stok halen als je daar absoluut geen zin in hebt, je loopt gewoon ijskoud verder. Jij komt pas in beweging als je zelf voelt dat je er beslist even flink de pas in wilt zetten.
Wat een karakter! Ik krijg steeds meer bewondering voor jou.
Ik denk ook dat ik nog veel van je kan leren.
Ik ben overal voor in. Behalve dan ballen afgeven. Dat weet je al.
Babs en Boebie tennisballen 8Ook ben ik stik-nieuwsgierig. Bij ieder geluidje dat iets leuks of vooral iets lekkers kan betekenen, spring ik overeind. Ik moet vooral weten of er iets gezelligs gaat gebeuren of dat er iets van mijn gading te voorschijn gehaald wordt. Stel je voor dat ik net doe alsof ik niets hoor en gewoon blijf liggen… Ik kan zomaar een geweldige wandeling of een lekker hapje aan mijn neus laten voorbij gaan.
Dat zou toch heel jammer zijn Babs. Het komt regelmatig voor dat ik voor niets ben opgestaan, omdat wat ik hoor totaal niet voor mij bedoeld is. Babs en Boebie tennisballen 9
Wel worden lekkere smuldingetjes op tafel gezet. Als jij denkt dat het vrouwtje die voor mij heeft klaar gemaakt… Vergeet het maar! Daar krijg ik dus helemaal niets van. Nou ja, ik moet wel eerlijk blijven. Heel af en toe mag ik iets mee proeven. Lekker, mmmm. Als ik op mijn allerliefst kijk, smelten de baasjes en krijg ik soms nog zo’n smakelijk hapje. Maar een lekker bordje of schaaltje voor mij alleen… Dat zit er niet in.
Als het me echt allemaal te veel wordt, kan ik gelukkig mijn hart luchten bij jou!
Al blijf ik me steeds weer over hen verbazen.
Die baasjes van ons zorgen er wel voor dat wij daar samen fijn over kunnen babbelen.

Heel veel likjes, Boebie

Een gedachte over “Schuif aan bij Babs en Boebie: Tennisballen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s