Beau: Een enge storm buiten, maar een heerlijke binnen

Een nieuw waargebeurd verhaal van Beau uit België, door Marc Weyts

Hallo lieve ATVN-ertjes !

Wat gaat de tijd toch vlug ! De laatste maand van het jaar staat alweer voor de deur en ik heb hier al in huis kunnen opvangen dat het weer supergezellig gaat worden !

Ik moet jullie zeggen dat mijn baasjes en ik het nu al reuze naar ons zin hebben gehad en dat de afgelopen maand tevens ook heel stormachtig is verlopen.

Stormachtig zowel buiten als binnen ! Ik zal een poging doen jullie alles te vertellen en hoop niks te vergeten, want er is weer zoveel gebeurd !

Beau Een enge storm buiten, maar een heerlijke binnen 1Zo maakten we hier laatst een heel stormachtig weekend mee en als ik van iets niet hou, dan is het dat wel. De wind, helemaal niet mijn vriendje, was zo krachtig dat je moeite had om vooruit te geraken. We zijn zoveel mogelijk binnen gebleven, maar ook dat is niet niks hoor. Wij wonen namelijk op de tiende verdieping en hoe hoger je gaat hoe meer wind je opvangt en dat vind ik nu helemaal niet leuk ! Natuurlijk kon ik niet de hele dag mijn plasjes ophouden en moest ik nu eenmaal wel naar buiten. Ik was nog niet tot bij het grasperk of ik liet mijn plasje al in de goot lopen. Ik probeer dan echt wel de leiding over te nemen, al is dat niet makkelijk, want ik wil mijn baasje dan zo vlug mogelijk terug richting inkomdeur sturen opdat ik snel weer veilig binnen zou zijn.

De dag nadien was die enge vervelende wind gelukkig wat gaan liggen en heb ik samen met mijn baasjes hier en daar wat de schade opgenomen. Overal waren er vooral takken afgewaaid en soms waren die zo zwaar dat mijn baasjes deze met hun twee moesten verleggen zodat we onze wandeling verder konden zetten. Gelukkig hebben wij zelf geen schade geleden en staat mijn nestje nog steeds op dezelfde plaats en kan ik terug in alle rust, weliswaar met één oog toe, terug mijn dutje doen en dit zonder die akelige geluiden van die enge wind die tegen het raam buldert !

Stormachtig was het ook de laatste tijd hier binnenshuis. Neen neen, wees gerust … het is niet wat jullie misschien denken, maar wellicht kunnen jullie zich nog herinneren dat ik mijn vorig verhaaltje afsloot met twee verjaardagen die er toen nog aan kwamen.

Ondertussen is ook dit alweer verleden tijd. Of één van mijn baasjes die … kaarsjes mocht uitblazen, wat wijzer is geworden … nou dat weet ik niet hoor 😉 , maar feit is wel dat ik nu reeds drie jaar ben geworden en wees nu eens eerlijk lieve ATVN-ertjes … nu ik groot ben geworden is mijn woordenschat er toch echt wel op vooruitgegaan ! Vinden jullie ook niet ?!

Beau Een enge storm buiten, maar een heerlijke binnen 2Het waren twee schitterende verjaardagen, maar ik vond de mijne toch het leukst van al. Ik wist niet wat ik zag toen één van mijn baasjes naar mij toe kwam en een heel bord met zoveel lekkers vlak voor mij neer zette. Uiteraard begreep ik wel dat dit voor mijn verjaardag was en ik niet elke dag hierop moest rekenen, maar toch … ik vond het zo raar en geloof het of niet, al stond dit nu allemaal voor mijn neus, ik durfde er niet onmiddellijk aan te beginnen ! Ik dacht bij mezelf ‘Is dit allemaal nu voor mij ?’ en ‘Moet ik nu niet op één of ander stom bevel van mijn baasjes wachten vooraleer ik er mag aankomen ?’ Bovendien gaf mijn baasje zomaar onmiddellijk een teken dat ik eraan mocht beginnen en zonder dat ik hiervoor dus iets moest doen ! Al stak ik uit mezelf reeds één pootje in de lucht, zelfs dat was niet nodig ! Raar vond ik dat, maar hoe meer ik van dat lekkere bord naar binnen speelde, hoe duidelijker het wel werd dat dit natuurlijk omwille van mijn verjaardag was. Tja, een Airedale is niet achterlijk hoor ! Wij hebben wel heel snel alles door.

Ik vind het zo heerlijk dat mijn verjaardag valt naar het eind toe van het jaar. Zo belanden wij hier van het ene feestje in het andere !

Nu is het volop Sinterklaas tijd en omdat ik eraan twijfel of jullie me wel zouden geloven, heb ik ook een fotootje van mij hierbij gevoegd. Nu ik al drie jaar ben geworden mag ik van Sinterklaas namelijk één van zijn hulppietjes zijn en is dat nu niet een hele eer !

Beau Een enge storm buiten, maar een heerlijke binnen 3Deze brave en naar men zegt ‘Heilige’ man kwam zomaar op een avond bij ons aanbellen. Eén van mijn baasjes riep opeens heel luid ‘Hoort wie klopt daar Beau ?’ en toen hij de deur opende stond daar opeens die man helemaal in diezelfde felle kleuren als vorig jaar. Kleuren waarbij mijn oogjes eigenlijk wel wat pijn doen, maar wat ik natuurlijk niet laat merken. Al vind ik het eigenlijk maar een rare figuur, is deze altijd wel heel vriendelijk en vooral dus dit jaar, nu hij me vroeg om ook hulppietje te zijn. Ook nu weer had hij zo’n opvallende hoed op, nam deze af en plaatste die op tafel. Ik had de eer zijn prachtige ring te mogen bewonderen en Hij hield hiervoor zijn hand wel minutenlang op tafel en toen Hij zag hoe mijn oogjes hierbij fonkelden net zoals die supermooie ring van hem, vroeg Hij mij heel spontaan of ik dus zijn hulppietje wou zijn. Wat een ervaring lieve ATVN-ertjes !

Beau Een enge storm buiten, maar een heerlijke binnen 4Ik vond het wel zo verschrikkelijk jammer dat slechts één van mijn baasjes deze unieke gebeurtenis had mogen meemaken, al kwam er toch volgens mij een wel heel bekende geur vanonder al die kledij die Hij droeg. Lang is Hij niet gebleven want Hij moest nog naar andere kindjes en hondjes toe. Hij heeft het niet gezegd, maar vanachter die bril en al dat haar, zag ik echt hem wel denken dat Hij mij toch de allerliefste Airedale vond van het hele land !

En zo komt er alweer ook een eind aan dit verhaaltje en geef nu toe … er is deze maal toch wel heel veel gebeurd, niet ?!

Nu het december wordt staat er natuurlijk mij ook weer heel wat te wachten. Hopelijk wordt het op het eind van deze maand net zo leuk als vorig jaar, maar dat vertel ik jullie allemaal in mijn volgend verhaaltje !

Eerst nog wat genieten van deze heerlijke Sinterklaas tijd en misschien komt dit nieuwe hulppietje wel je schoentje vullen ! Uitkijken maar !

Een lieve hulppietengroet van Beau uit België ! X  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s