Schuif aan bij Babs en Boebie: Helpen met koken

Babs en Borre kopafbeeldingDoor Bonneke van der Bij en Sonja de Cooker

Ha lieve Babs,

Af en toe krijg ik een ideetje, waarover ik met jou wil babbelen. Deze keer gaat het over meehelpen in de keuken.
Gebeurt het bij jou ook wel eens dat de kleinkinderen komen logeren en mogen helpen bij het koken?
Hier is dat vaak zo. Dat ziet er zo leuk uit, dat ik dat ook wel eens zou willen.
Zie je het al voor je Babs… wij met onze neuzen heel dicht in de buurt van allerlei lekkers waar we dan ook nog eens ààn mogen komen.
Babs en Boebie helpen met koken 1Mijn vrouwtje heeft altijd een extra schort, wat omgeknoopt wordt bij een van de kleinkinderen.
Dat schort past ons ook Babs! Dat weet ik zeker. Helpen kunnen wij als de beste! Vooral wanneer wij dat willen en al helemaal als het om eten gaat.
Eigenlijk zijn wij voor onze vrouwtjes nog gemakkelijker dan de kinderen. Wij hoeven niet in een kinderstoel te zitten omdat we nog zo klein zijn. Of op een opstapje te staan omdat we nog net niet groot genoeg zijn om boven het aanrecht uit te steken. Wij kunnen overal bij. Het vrouwtje hoeft er niet voor te zorgen dat wij niet kunnen vallen… Als ik heel eerlijk ben hebben wij het vrouwtje niet eens nodig, omdat wij alles toch zelf kunnen doen.
Babs en Boebie helpen met koken 2Het vrouwtje krijgt een keer vrijaf en wij gaan koken. Wel zullen we een maaltijd zonder vlees moeten bedenken. Diep in mijn binnenste weet ik dat een lekker stukje vlees niet op het bord zal verschijnen. Waarschijnlijk niet eens in de pan… Voordat het zover is, hebben wij dat al opgegeten. Dus een maaltijd met aardappelen, groente en geraspte kaas? Lijkt je dat wat? Ik denk aan een lekker stampotje van andijvie. Als het vrouwtje en het baasje toch liever spekjes erbij willen, moet het vrouwtje even van haar stoel komen om die spekjes te bakken. Ik sta niet voor onszelf in wanneer wij dat moeten doen.
Gereedschap uit de keuken hebben wij niet nodig. Wij doen het met dat waarmee wij van nature zijn uitgerust.
Aardappelen… daarvan schrapen we met onze tanden de schil af. Wij hebben daarvoor prima knaagtanden. Daarna plonzen we die aardappelen gewoon in de pan, die het vrouwtje voor ons heeft klaar gezet. Zij zal de pan ook op het vuur moeten zetten. (Dat dan weer wel).
De andijvie happen we gewoon in stukken en laten we vanuit onze bek zo in een vergiet vallen. Wassen hoeft niet… onze tongen maken dat al schoon. Als wij aan ons zelf iets te wassen hebben doen we dat toch ook met onze tong, dus… Het leukste voor ons komt toch als we alles door elkaar moeten stampen.
Babs en Boebie helpen met koken 3Wat denk je Babs. Lekker met je poten de stampot af maken.
Nu moeten we ervoor zorgen dat er veel van dat heerlijks blijft plakken. Als dat gelukt is, gaat het gebeuren… Er wordt wel eens gezegd: “het is zo lekker, daar kun je de vingers bij aflikken.”
Wij ook. Maar wij doen dat met onze poten.
Stel je eens voor Babs, het water loopt al door mijn bek. Bij jou ook?

Het wordt weer tijd om eens te dromen over mijn ideetje.

Heel veel likjes, Boebie

Lieve Boebie,

Wat heb jij toch goede ideeën zeg! Ik zie het inderdaad al helemaal gebeuren, wij met z’n twee gezellig kokkerellen. Dat lijkt me geweldig.
Babs en Boebie helpen met koken 4Maar Boebie, weet je wat ik ook wel eens zou willen doen? Wat mij leuk lijkt, is dat het vrouwtje de tafel dekt, en dat wij twee dan aan tafel mogen zitten en dan heel chic eten (op onze manier dan, grinnik) Je weet wel, met een lepel in je poot en dan heel luidruchtig en deftig slurpen. Als ik mijn ogen dicht doe, zie en ruik ik al het lekkers al. Er ligt al een hele plas mondwater voor mij op de grond, alleen bij de gedachten al.

Babs en Boebie helpen met koken 5Lieve Boebie, het wordt tijd voor een schoonheidsslaapje, Dus kruip ik in de grote mand. Je kunt vast en zeker wel waar ik over ga dromen.
Precies!

Heel veel likjes, Babs

Ha lieve Babs,

Jij bent me er eentje! Eerst samen een lekker potje koken en dan ook nog eens met z’n tweetjes aan tafel schuiven om heel chic een hondendiner te verorberen.
Heb je er al over nagedacht wat we gaan bestellen om samen op te peuzelen.
En… waar gaan we dat doen? Bestaat er een restaurant waar honden op een stoel mogen gaan zitten om iets lekkers te mogen eten?
Babs en Boebie helpen met koken 6Het lijkt me geweldig! Een mooi gedekte tafel met èchte borden en bestek.
Niet uit die dagelijks rammelende bak om je brokken naar binnen werken. Voor ons allebei ligt er een deftig wit servet naast ons bord. Dat leggen we keurig over onze poten. Als er per ongeluk toch een beetje geknoeid wordt, kan het servet dat wel opvangen.
Weet jij al wat je het liefst zou willen uitkiezen van het menu? Babs en Boebie helpen met koken 7
Het lijkt me heerlijk om te beginnen met een soepje. Van het bot, dat wij gewoonlijk krijgen om er lekker aan te knagen, is nu een smakelijke bouillon getrokken. Voor mij mag daar flink wat groente, in de vorm van gras in meegekookt worden. Af en toe heb ik behoefte aan gras. Het maakt die soep al vast heel bijzonder.
Babs en Boebie helpen met koken 8Als hoofdgerecht wil ik een spaghetti-schotel met een goede saus kiezen. Soms krijg ik wel eens een restje daarvan in mijn bak. Dat smaakt geweldig!! Zeker weten dat we dan prima kunnen slurpen. Nu ik er aan denk, kan ik bijna niet wachten tot het zover is.
Als nagerecht weet ik ook al wat ik heel graag wil eten. IJs Babs. Niet een heel klein beetje van een bijna afgekloven stokje… Babs en Boebie helpen met koken 9Nee… een heel schaaltje vol. Daar mag ik ook nog graag een lekkere klodder slagroom op zien. Mmmm, dat wordt smullen Babs!
Wat ik ook beslist zal doen… Niets op mijn bord of in mijn schaaltje laten liggen. We blijven wel honden, ook al zijn we heel erg deftige Airedale’s. Ik lik alles schoon. Tot de laatste druppel soep… het laatste spaghetti-sliertje met aanhangende saus… en het laatste streepje ijs.
Ik ben zelfs bereid om het tafelkleed en de vloer af te likken, als daar bij toeval iets op terecht is gekomen. Het zou zonde zijn om niet alles te nemen wat je krijgt voorgeschoteld.
Jij helpt mee met schoonlikken hè Babs.
En… Als wij weer vertrokken zijn, ziet niemand dat wij daar toch heel misschien de boel een beetje op stelten hebben gezet.
Laat dat maar aan Babs en Boebie over.

Je begrijpt dat ik nu op het kleed ga liggen en in mijn droom vast een voorproefje neem.

Heel veel likjes Boebie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s