Cacher: Nieuwe mand

Door Engel Geurkens

Wat ik nou toch weer heb meegemaakt de afgelopen maanden is met geen pen te beschrijven. Alle Airedale vriendjes en vriendinnetjes lezen wel wat ik bedoel. Gelukkig waren er ook wel leuke dingen te beleven, zoals allerlei boswandelingen en natuurlijk voordat ik het vergeet de ATVN strandwandeling.

Cacher nieuwe mand 2De ATVN strandwandeling was weer hartstikke gezellig. Lekker met z’n allen dollen op het strand. Met de pootjes de zee in. We mochten niet zwemmen want het water was veel te koud. Jammer! Ik moest al gauw weer terug want het baasje had het veel te koud. Watje he! Het vrouwtje liep wel het hele einde door. Maar ja die geniet van het strand ook als het koud en winderig is. Achteraf was het niet zo erg om eerder terug te gaan, want bij terugkomst werden we goed verwend door Sonja. Ik denk dat alle Airedale’s wel snappen wat ik bedoel 🙂 .

Cacher nieuwe mand 3Kijk, dit balletje gebruik ik om mijn baasje en vrouwtje uit te dagen. Als ik wil spelen dan duw ik het balletje in hun knieholtes, zodat ze wel bijna altijd moeten reageren. Ik snap niet waarom ze dan soms boos worden. Het is toch leuk om met mij te spelen en dan blijven zij ook een beetje in beweging. Ik snap het soms niet. Maar ja als zij boos zijn is dat niet zo gezellig. Soms probeer ik het dan nog met een ander speeltje, maar dat lukt ook niet altijd. Als ze dan echt niet willen dan vermaak ik mezelf wel met het speeltje door op en neer door de kamer te rennen.

ICacher nieuwe mand 4k moet zo nu en dan wel in beweging blijven natuurlijk. Zeker nu we niet meer wekelijks naar de hondenschool gaan. Oh ja, die speeltoestellen zijn er nog steeds niet, dus kan ik nog geen behendigheid oefenen. Het baasje zit zeker op mooier weer te wachten. Het geduld van een Airedale wordt weer zwaar op de proef gesteld.

Weten jullie wat het baasje mij toefluisterde: Het geld groeit me niet op de rug, je hebt al weer genoeg kapot gemaakt wat vernieuwd moest worden. Wat mijn baasje daarmee bedoeld snap ik niet of wil ik niet snappen.

Cacher nieuwe mand 5Misschien heeft het te maken met onderstaand verhaal. Het baasje en het vrouwtje hebben mijn leven volledig op z’n kop gezet. Mijn huisje, mijn bench, waar ik al vanaf het begin in kon slapen, rusten, geborgenheid zoeken als kleine kinderen met mij wilden spelen terwijl ik hier geen zin in had, is verdwenen. Hiervoor in de plaats staat nu een gewone hondenmand. Uit protest weiger ik in die hondenmand te gaan liggen, dus met allerlei verleidelijke trucjes ben ik er wel in gegaan, maar ik weet niet hoe snel ik er weer uit ben om een ander plekje te zoeken. Ik schijn zelf de oorzaak te zijn van die veranderingen, want ik heb voor de 2e maal mijn comfortabele hondenmand vernield. Er werd dus iets nieuws bedacht waardoor de bench eraan moest geloven. Eigenlijk vind ik het wel stoer. Het betekend dat ik al een grote “volwassen “ airedale ben en niet meer in een bench (ander woord voor kooi) hoef. Maar dat ga ik mijn baasje en vrouwtje niet laten merken. Dat was het weer voor deze keer. Ik vind trouwens dat een van mijn jongere airedale vriendjes me wel eens mag aflossen met het laten schrijven van stukjes voor de nieuwsbrief. Goed idee he. Wie pakt die bal op?

Beau mooiste tijd van het jaar 4Ik geef iedereen een poot en wens jullie allemaal prettige feestdagen en een goede afsluiting van het oude jaar zonder vuurwerk (om dat geknal moet ik teveel blaffen) en natuurlijk een gezond nieuwjaar met hoop ik veel reisplezier. Ja, vakanties vind ik wel leuk, maar of dat ook weer met een airedale mobilhome gaat gebeuren, is even afwachten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s