Phaenna (Phaantje): Dagboek december 2016

Door Sonja de Cooker

Hallo lieve mensen,

Hier ben ik weer, wat is een maand toch snel om.

Ik wil jullie vertellen over en lange wandeling in Zuid-Limburg. Henny, de vriendin van Sonja was jarig en Sonja wilde haar verrassen. Op een mooie oktoberdag sprak ze met Henny af dat we zouden gaan wandelen. Henny hoefde niets mee te nemen, daar zou Sonja voor zorgen. Toen wij zagen dat Sonja de rugzak inpakte, werden we helemaal opgewonden, joepie een lange wandeling. Voordat Sonja er goed en wel erg in had zaten wij al in de auto. Bij Henny’s huis stopten we en Henny kwam naar buiten samen met onze vriendjes Tessa en Coucha, die al net zo opgewonden waren als wij.

We reden naar Slenaken, daar werd de auto geparkeerd en kon de pret beginnen. Henny en Sonja deden onze riempjes af zodat we los konden lopen, en liepen een hele hoge heuvel op. Wij denderden er achteraan, kijken wie het eerste boven was. Daarna gingen we een stuk door het bos, totdat we bij de volgende heuvel kwamen. Phaenna Phaantje dagboek december 2016 1Ook deze werd door ons bestormd, bovenaan gekomen kwamen we uit op een groot plateau met akkerland, het had de vorige dag geregend, dus lagen er grote modderplassen. Coucha bedacht zich geen moment, naam een reuzensprong, en rolde gelukzalig in de modder, je wist gewoon niet wat je zag. Na een tijdje gedold te hebben liepen we weer verder. We moesten nog één hele hoge heuvel op, waar een bankje staat met een schitterend uitzicht. Daar gaan we alle lekkernijen die Sonja in haar rugzak heeft oppeuzelen. Het weer was prachtig en welgemoed gingen we verder. Toen we bijna bij het bankje waren, zagen Henny en Sonja dat er twee mensen op het bankje zaten, wat was dat nou jammer.

Phaenna Phaantje dagboek december 2016 2Henny zag dat de dame die op het bankje zat in het wit gekleed was en kreeg opeens een idee. Ze deed Coucha de riem aan en samen stapte ze op het bankje af, groette de mensen vriendelijk en vroeg allerliefst of ze erbij mocht komen zitten. De dame in het wit keek eerst naar Henny, daarna naar Coucha, zag de modder op haar vacht, schrok en sprong op. Ze zei: “gaat u maar zitten hoor, wij waren toch net van plan om weer verder te lopen.” Henny’s list had gewerkt, gniffelend gingen Henny en Sonja zitten. Sonja pakte de rugzak uit.
Henny had voor haar verjaardag twee flessen sherry van Sonja gekregen, maar wat Henny niet wist, was dat er aan die flessen twee kleine proefflesjes hadden gehangen. Sonja pakte een doos met harde broodjes met daarbij een heerlijke zalmsalade en de twee proefflesjes sherry. Wij kregen allemaal een lekkere kluif. Henny en Sonja voelden zich heel decadent om daar zomaar op een doordeweekse middag aan de sherry te zitten. Toen alles op was gooide Henny de papiertjes en de lege flesjes in de prullenbak die achter het bankje stond. “Moet je nou eens kijken,” zei Henny, en ze haalde een grote lege sherryfles uit de prullenbak, “je hebt altijd baas boven baas.” Lachend liepen Sonja en Henny verder weer terug naar de auto. Gelukkig was Coucha opgedroogd toen we bij de auto terugkwamen, zodat de modder er een beetje afgeschud kon worden. Moe stapten we in de auto en hebben de hele weg naar huis geslapen.

delphobe_december_01Zo, dat was mijn verhaal, rest mij nog om u superfijne kerstdagen te wensen en een mooi en gezond 2017.

Phaantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s