Beau: De mooiste tijd van het jaar januari 2017

Een nieuw waargebeurd verhaal van Beau uit België, door Marc Weyts

Hallo lieve ATVN-ertjes !

Beau mooiste tijd van het jaar januari 2017 1De jaarwisseling ligt alweer even achter ons en zo was het de afgelopen maand opruimen geblazen. Mijn baasjes hebben alle lichtjes, ballen, slingers, kaarsjes en nog zoveel meer, weer netjes terug opgeborgen. Ook die hele mooie grote kerstboom moest weer helemaal in de doos. Opnieuw hadden mijn baasjes een karretje nodig om dit alles terug naar de kelder te brengen, waar ze dit een gans jaar bewaren. Ik heb hen maar laten doen en heb bewust niet meegeholpen. Ik kon niet ! Ik was een beetje triest toen ik dit alles zag gebeuren en mijn oogjes voelden zelfs wat vochtig aan, maar daar hebben mijn baasjes niets van gemerkt. Die twee bleven maar sjouwen en bye bye waren plotseling alle dozen.

Beau mooiste tijd van het jaar januari 2017 2Verder was het een rustige maand januari. Ik ben naar mijn hele lieve dierendokter geweest en zonder dat ze het hoefde te vragen sprong ik deze maal voor het eerst zomaar spontaan uit mezelf op die metalen tafel. Flink van mij hé ! Ik vraag me wel af waarom mijn baasjes eigenlijk altijd mijn hoofd vasthouden wanneer die lieve mevrouw een beetje aan mij prutst. Zij doet mij toch nooit pijn ! Wel … waarom dan ?! Vooraleer ik bij de dokter in haar kamertje stap, weet ik dat ik altijd eerst op de weegschaal moet. Gelukkig was er na die feestdagen geen grammetje bij ! Dat zullen er velen onder jullie niet kunnen zeggen hé ! 🙂 Oeps, stout van me ! Nadat de dokter met haar zachte handen zowat over gans mijn hondenlijfje was geweest en me ook nog eens flink geknuffeld had, mocht ik dan weer van die tafel. Zij neemt dan plaats achter zo’n computer-ding zoals bij ons thuis en heeft het dan met mijn baasjes echt altijd alleen maar over mij. Wat men daar ook over mij vertelt … het zal me een zorg wezen ! Ik zorg wel dat ik de aandacht van de dokter trek en blijf mooi op mijn poep zitten. Da’s natuurlijk met een bijbedoeling ! Dachten jullie nu echt dat ik vergeten was dat wanneer ik zo flink ben, ik telkens één of zelfs meerdere snoepjes van haar krijg ? Neen hoor, daar ben ik nu echt wel te slim voor en jawel … haar blik kruiste de mijne, er verscheen een lach op haar gezicht en dan weet ik dat er iets volgt. Zo gebeurde het ook nu weer en die nieuwe snoepjes van haar smaakten overheerlijk ! Jammer genoeg mocht ik niet wat langer blijven, maar binnenkort als het voorjaar wordt, dan heb ik alweer een afspraak ! Kijken jullie ook altijd zo uit naar een bezoekje bij de dokter ? Ik wel hoor ! 🙂

Buiten de dagelijkse wandelingen heb ik de afgelopen maand er toch twee gemaakt die ik heel leuk vond ! De stad Sint-Niklaas waar wij wonen ligt niet ver van de Nederlandse grens en zo rijden we af en toe al eens naar Hulst. Dat hele gezellige pittoreske stadje zullen jullie Nederlanders beslist wel kennen. Hulst is een vestingstad, wat dat ook mag betekenen en je kan daar op de wallen helemaal de stad rondwandelen. Ofwel loop je heel hoog zodat je over alle huizen kan kijken ofwel loop je heel laag, naast het water. Leuk hoor ! Natuurlijk moet je daar overal aangelijnd zijn en dat is wat minder vind ik. Vermoedelijk komt dat omdat je daar veel watervogels aantreft. Beau mooiste tijd van het jaar januari 2017 3Ik zou nogal wat graag een spurtje maken richting moeder de gans ! Maar aangelijnd kan dat natuurlijk niet. We zijn die beestjes heel netjes voorbij gewandeld en al ontsnapten ze niet aan mijn oog, ben ik helemaal niet naar hen uitgevallen. ‘Flink hoor Beau !’ riep één van mijn baasjes en daar volgde natuurlijk alweer iets lekkers op.

Laatst hebben we dan hier ook nog in de omgeving een andere wandeling gemaakt en op het eind ervan kwamen we aan een heel groot terrein dat helemaal rondom was afgezet. Er was een deurtje aan dat hek en toen mijn baasje dat opende, dacht ik ‘Wat krijgen we nou ?’. Ik kan jullie wel vertellen dat mijn geluk daar echt niet op kon ! Lekker lopen, spurten, snuffelen, rollebollen en dat allemaal niet aangelijnd ! Super toch !

Lieve ATVN-ertjes, ik ben alweer toegekomen aan het eind van dit verhaaltje. In februari komt er een heel speciale dag aan en ik hoop zo ontzettend hard dat ik in mijn volgend verhaaltje jullie kan vertellen op welke manier mijn baasjes hun liefde voor mij zullen hebben uitgedrukt. Toch weer mooi gezegd van mij, niet waar ! 🙂 Jullie weten vast wel over welke datum het gaat. Zullen jullie allemaal alvast ook een beetje lief zijn voor elkaar ?

Lieve knuffel van Beau uit België ! X 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s