Schuif aan bij Babs en Boebie: Nieuwe hobby

Babs en Borre kopafbeeldingDoor Bonneke van der Bij en Sonja de Cooker

Ha lieve Babs,

Heb ik je al verteld dat ik op het terras boven op tafel ben gaan zitten? Ik geloof dat je dat nog niet weet! Dat is leuk joh. Daar vandaan kan ik heel goed naar binnen kijken en ook kan ik nu over de heg van de tuin zien wat daarachter gebeurt. Net zoals jij houd ik alles heel goed in de gaten en ik wil precies weten wat er hier om mij heen te beleven valt.

Babs en boebie nieuwe hobby 1Het vrouwtje heeft een foto van mij gemaakt en me daarna heel snel van die tafel af gestuurd. Snap jij daar iets van? Ik zit niet alleen voor mezelf op die tafel… Ik let zo ook heel goed op het huis en de tuin van haar en de baas. Ik zou juist heel erg blij zijn met een hond die zo goed op de spullen past! Ik mag dus niet op de tafel zitten. De baas en het vrouwtje moeten zelf maar ontdekken wat er gebeurt als er zomaar spullen uit de tuin verdwijnen… Ik heb een prima uitkijkpost gevonden… word ik daar weggestuurd!

Ze moeten ècht niet denken dat ik ga blaffen om ze te waarschuwen wanneer dat wèl nodig is. Jammer! Ik mag dus niet meer op de tafel klimmen! Wel heb ik op die tafel ontdekt dat er in de vijver heel veel planten groeien. Vanaf het gras was me dat niet zo opgevallen. Weet je wat je met die planten kunt doen Babs? Met je bek kun je die uit de vijver trekken. Dat is een leuk spelletje! Je neemt een stuk van zo’n plant in je bek… Je trekt er eens aan… en hupsakee… je hebt een bek vol planten. Soms zitten de wortels er nog aan. Geweldig is dat. Ik denk dat dit mijn hobby is geworden. “Planten uit de vijver trekken!” Vlak bij de buitendeur ligt een mat waarop ik graag ga zitten of liggen als ik even niets te doen heb. Die mat heb ik uitgezocht om een verzameling aan te leggen. Steeds weer als ik een bonk planten of wortels uit de vijver heb getrokken leg ik ze bij elkaar op die mat. Wat er nu weer gebeurt? Ach ik eigenlijk weet jij dat al. Het vrouwtje… Ze komt naar buiten en roept: “Boebie, wat ben je nu weer aan het doen!” “Nee, dat mag niet.” Alles wat ik netjes op een hoop heb gelegd, pakt zij op en gooit het in de vuilnisbak!

Babs en boebie nieuwe hobby 3Nou, vraag ik je… Mijn hobby… Zo maar in de kliko… “Pas op hè,” zegt zij er nog eens achteraan. Wat ze daarmee bedoelt…?
Ze gaat wel weer naar binnen. Ik heb gezien dat er nog veel meer van die planten in de vijver zitten dus… geen probleem… ik begin gewoon aan een nieuwe verzameling.
Wat een fijne hobby is dit Babs! Soms zitten de planten nogal stevig vast in de vijver. Ik moet dan heel hard trekken. Mijn hele lijf schudt ervan. Heerlijk is dat. Ik ben echt aan het werk!
Al gauw heb ik weer een leuke berg bij elkaar gesleurd. Ik ben er zo trots op! Wat een klus! Dat heb ik helemaal alleen voor elkaar gekregen. Soms moet ik met mijn poot een beetje hengelen om een plant te kunnen grijpen. Eén keer is dat een beetje verkeerd gegaan. Mijn poot net wat te ver naar voren en ja hoor daar sta ik… tot bijna aan mijn rug in het water…
“Nu niet kinderachtig zijn Boebie, gewoon doorlopen, op de kant klimmen, neus omhoog, je vacht uitschudden en doen alsof er niets aan de hand is.”
Een volgende keer kijk ik wel beter uit. Dat water is me toch koud…

Babs en boebie nieuwe hobby 2

Eigenlijk moeten we samen planten kunnen verzamelen Babs. Heerlijk moet dat zijn: met z’n tweeën die dikke kluiten uit het water trekken… Wat zullen we een lol hebben! Ik kruip in mijn warme mand om daar nog eens goed over na te denken.

Heel veel likjes, Boebie

Lieve Boebie,

Wat een supergave hBabs en boebie nieuwe hobby 4obby heb jij, dat zou ik ook wel willen doen, maar ja, die rothekken staan hier langs het hele terras, dus daar kan ik wel naar fluiten.

Babs en boebie nieuwe hobby 5Van de week nog, ik stond op het terras de tuin in te kijken, zie ik op het gras Joost zitten, Joost is de bruin-witte kater van de buren. Dat is toch wel zo’n klier joh! Die klier dus zit zich uitgebreid vlak voor mijn neus schoon te likken terwijl hij mij recht in de ogen aankijkt.
Ik zweer je dat ik hem:” na, na, nana, na.’ hoorde miauwen, de kwal! En wat kan ik terug doen? Precies, helemaal niets, alleen maar kijken en blaffen, om gek van te worden.
Dus Boebie, jij bent een echte bofkont dat jij zomaar door de hele tuin mag banjeren en met je hobby bezig mag zijn.

Geniet er maar van,

Likjes Babs

Ha lieve Babs,

Wat jammer dat jij niet over dat hek kunt springen.
Weet je wat heel raar is… Ik heb hier eigenlijk nog nooit een poes gezien. Ik woon ook nog niet zo lang bij mijn baas en mijn vrouwtje. Wat ik van hen heb begrepen, wonen er wel poezen hier in de omgeving. Borre had het, net zoals jij, niet zo op katten. Een bloedhekel had hij aan die dieren. Hij heeft ze dan ook altijd direct de tuin uitgejaagd als een poes het waagde om zich hier te vertonen. Die katten weten dat.

Volgens het vrouwtje zijn er wel poezen in de tuin geweest toen ik nog bij mijn moeder was en er hier geen hond meer door de tuin liep. Ook dat hadden die beestjes heel snel in de gaten. De kust was vrij en zij konden weer vrolijk rondwandelen en doen alsof dat de gewoonste zaak van de wereld was. Zij hebben vast gemerkt, dat het mijn tuin is geworden… Ik lijk natuurlijk heel veel op Borre en weten die katten veel. Zij zien het verschil niet tussen ons tweeën. Wat natuurlijk niet zo slim is van hen. Borre was echt veel groter dan ik. Dat hebben ze dus niet door.

Babs en boebie nieuwe hobby 6Eigenlijk ben ik heel benieuwd naar zo’n poes. Ik weet nog niet of ik dat leuk ga vinden of juist niet. Wie weet kunnen we samen door de tuin rennen of lekker luieren in de zon. Ik hoopte dat ook met de kippen… Die heb ik hier niet meer gezien, nadat ik tikkertje met ze wilde spelen. Misschien word ik super-razend, net zoals jij en wil ik alleen maar dat katten ophoepelen uit mijn tuin.

Ik zal je eens iets anders vertellen. Een paar weken geleden heb ik je verteld dat ik door de vijver heb gelopen. Nu voel ik iets raars onder mijn poot als ik naar een plant uit de vijver hengel om mijn hobby-voorraad aan te vullen.
Mijn poot blijft op dat water staan… Als dat met één poot kan, kan dat ook vast wel met twee poten. Dat is gelukt Babs! Ik ga ook nog met mijn achterpoten op dat water staan… Ook dat kan! Snap jij het nog Babs? Ik kan over het water lopen! Ik zak niet tot aan mijn rug naar beneden! Ik wandel van de ene kant van de vijver naar de andere kant. Ik moet het wel heel voorzichtig doen. Dat water is me toch glad! Mijn poten glijden steeds weg. Het is wel superleuk. Het vrouwtje ziet mij lopen en roept tegen het baasje: “Boebie loopt over het ijs!”
Het water heet nu dus “ijs.” Heb jij wel eens over ijs gelopen? De baas en het vrouwtje komen naar buiten en vinden mij heel erg dapper. Ik vind dat ook. Ik steek van trots mijn staart hoog in de lucht. Wel moet ik er onmiddellijk van af. Daar snap ik dan weer niets van. Zij vinden het gevaarlijk; ik zou wel eens onder dat ijs kunnen verdwijnen; ik kan dan verdrinken. Het klinkt allemaal heel griezelig. Ik vind het alleen maar jammer. Dat glijden is hartstikke spannend.Babs en boebie nieuwe hobby 7 Je weet nooit echt waar je terecht komt als je poten steeds wegschuiven. “Boebie, kom!” Ik hoor aan de stem van het vrouwtje dat het menens is. Tja, wat doe je dan… Ik ga mee naar binnen.

Het is hoog tijd voor een dutje.

Heel veel likjes, Boebie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s