Phaenna (Phaantje): Dagboek februari 2017

‘De voetstap in de bijkeuken’

Door Sonja de Cooker

Hallo lieve mensen, hier ben ik alweer met een nieuw verhaaltje.

Maar ditmaal is het wel een verhaal waarbij het schaamrood mij op de kaken staat terwijl ik het aan het schrijven ben.

Als er hier in huis over inbraakpreventie gesproken wordt, zegt Sonja altijd steevast en met duidelijke trots in haar stem: “ Ik hoef geen nieuwe sloten, camera’s of rolluiken, ik heb hier vier waakhonden, er is geen inbreker die hier naar binnen durft te komen.” Wij zitten dan aan haar voeten heel trots rond te kijken, en volmondig ja te knikken, ons welbewust van de zeer belangrijke taak die op onze schouders rust. En nu komt het ronduit beschamende verhaal.

Paenna phaantje dagboek februari 2017 1Het is zaterdagavond, de TV staat aan, wij hebben ons heerlijk neergevlijd op de bank. Op een gegeven moment vraagt Mario aan Sonja of zij zin in een drankje heeft. Nu, dat heeft Sonja natuurlijk wel, Mario staat op om in de bijkeuken de glazen te pakken, daar aangekomen roept hij: ”Son, moet je nu eens komen kijken.” Sonja gaat nieuwsgierig kijken wat er in de bijkeuken te zien is.
Paenna phaantje dagboek februari 2017 3Op de grond ligt een kartonnen voetstap, met daarop de woorden:” Deze schoenafdruk had van een insluiper kunnen zijn.” Mario en Sonja schrikken zich een hoedje, de politie is in huis geweest zonder dat zij, en erger nog, zonder dat de geweldige waakhonden van de familie De Cooker er ook maar iets van gemerkt hadden. De bij-keukendeur gaat normaal pas op slot als we naar bed gaan, eerder hoeft niet, want er zijn waakhonden in huis.
Sonja probeerde het nog voor ons op te nemen, door te zeggen dat de politie wel heel zachtjes naar binnen geslopen was, maar dat vond Mario belachelijk: ” Wat denk je dat een inbreker doet,” zei hij, ”even aanbellen om te melden dat ze gaan inbreken?” Vanaf vandaag gaat de bij-keukendeur op slot.

Hij keek ons aan een zei: ”Paenna phaantje dagboek februari 2017 2 Jullie zijn een stelletje waakhonden van niks.” Erg hè, en hij heeft nog gelijk ook.

Zo, dat was mijn verhaal,

heel veel likjes van een beschaamde Phaantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s