Schuif aan bij Babs en Boebie: Knor-ding

Babs en Borre kopafbeeldingDoor Bonneke van der Bij en Sonja de Cooker

Ha lieve Babs,

Heb jij ook leuke speel- en knaagdingetjes? Ik heb een paar favorieten. Een heel dik touw met een paar stevige knopen erin, een groot knaagbot waar ik mijn kaken in kan zetten, af en toe een stuk gedroogde huid om lekker op te kauwen een piepbal en een varkentje dat kan knorren.

Dat dikke touw is zo fijn om er mee te schudden en door de kamer en de keuken te racen. Ik doe dat het liefst als de baas en het vrouwtje net naar het journaal kijken. Zij hebben dan even geen tijd voor mij en om te laten zien dat ik me ook heel goed zelf kan vermaken, ga ik even keten. Als ik uitgeraasd ben, plof ik op de bank met het touw tussen mijn poten.

Babs en boebie knor-ding 1Ik ga je iets vertellen over het varkentje. Ik speel daar ook graag mee. Het is lekker zacht en als ik erin bijt, knort het zachtjes.
Een paar dagen geleden lag het varkentje vlak bij de schuifdeur naar de tuin. Ik moet je er wel bij zeggen dat het buiten al donker was. Van die tuin zie je dan niet veel.
Ik ga rustig naar mijn varkentje toe en zie dat achter die deur precies dezelfde hond als ik ook naar dat varkentje loopt. Meteen sta ik doodstil! De hond, die ik zie, doet dat ook! Eerst maar eens even grommen naar die andere hond. Hij moet wel weten dat dit hier mijn varken is. Die moet niet denken dat hij zomaar met mijn speeltje aan de haal kan gaan.Babs en boebie knor-ding 3 Ik til een voorpoot op om een beetje indruk te maken… Wat denk je Babs… De ander doet dat ook! Die staat ook met een poot omhoog. Om te laten weten dat ik het hier voor het zeggen heb, blaf ik maar eens een keer, ren snel naar mijn varken en pak het voordat de ander de kans krijgt. Als ik op het kleed lig en fijn met mijn Knorretje speel, kijk ik heel voorzichtig een beetje achterom en zie dat de hond weg is. Zo, die heeft het tenminste goed begrepen. Wegwezen hier.

Ik heb dit varkentje al twee maanden en speel er iedere dag mee. Nu voel ik iets in mijn bek wat ik nog niet eerder gemerkt heb. Er steekt iets naar buiten bij de snuit van het varkentje. Een heel klein stukje maar. Voor mij genoeg om dat eens wat beter te onderzoeken. Ik zet mijn tanden er in en ga trekken aan dat kleine stukje wat eruit steekt. Het lukt, het stukje wordt groter. Mooi, nu kan ik het beter vastgrijpen. Ik zet mijn voorpoten op het lijf van het varkentje en trek wat harder. Na een paar keer flink sjorren heb ik iets in mijn bek waarop ik kan knagen. De baas en het vrouwtje hebben nog steeds niets in de gaten, totdat het vrouwtje hoort dat ik iets doe, wat niet bij het bijten in het varkentje hoort. Aan de baas vraagt zij of hij kan zien wat ik in mijn bek heb. Hij weet het niet en roept mij. Vrolijk loop ik naar de baas. Als ik merk dat hij wil hebben waar ik nu net fijn op kan knagen, loop ik snel weer weg.

Babs en boebie knor-ding 2“Boebie, wat heb jij daar?” Aan de stem van het vrouwtje hoor ik dat zij het niet eens is met mijn geknaag. Het lukt haar om het ding uit mijn bek te halen en begrijpt niet wat het is en ook niet waar ik dat vandaan heb gehaald. De baas kijkt ook eens. Weet het ook niet en geeft het weer aan het vrouwtje. Zij draait iets van het ding af en ziet meteen wat het moet zijn. “Ik weet wat het is, luister maar”. Ze blaast op het ding en het begint te knorren… Ik hoor dat ook Babs en ga meteen bij het vrouwtje staan. “We gaan jouw varkentje eens bekijken Boebie.” Het beestje ligt zonder snuit op het kleed. Het vrouwtje probeert of ze het knor-ding weer terug kan stoppen. Dat lukt natuurlijk niet. Als ik iets sloop, doe ik dat grondig.

Ik pak het varkentje in mijn bek en loop met het vrouwtje mee naar haar stoel. Zij heeft nog steeds dat knor-ding in haar hand. Ik bijt maar eens in het varkentje. Daar komt geen geluid meer uit. “Wacht even, Boebie. Als jij nu bijt, zal ik blazen.” Ze doet het nog ook, Babs. Het vrouwtje blaast gewoon op het knor-ding als ik in het varken bijt. Heb je ooit zoiets geks meegemaakt Babs. Babs en boebie nieuwe hobby 7Het vrouwtje krijgt de slappe lach en de baas vindt het ook leuk. Ik vind er niets meer aan. Als er dan geknord moet worden, doe ik dat liever zelf. Het wordt tijd voor een tukje. Ik spring op de bank en ga er eens goed voor liggen.

Heel veel likjes, Boebie

Lieve Boebie,

Babs en boebie knor-ding 4Wat leuk dat jij een ander hond hebt gezien, ik heb dat namelijk ook. Als ik in de badkamer tegen de wasbak ga staan zie ik een hele leuke Airedale staan, echt Boebie het is een schatje. Ze lacht me vriendelijk toe, maar als ik weer op de grond ga staan met mijn vier pootjes, zie ik haar niet meer. Ik ga dan weer snel tegen de wastafel staan en zie haar weer naar mij kijken. Ik denk dat ze best met mij wil spelen, maar ze weet waarschijnlijk niet hoe ze bij mij moet komen, jammer hè! Ik ga iedere dag een paar keer kijken of ze er nog is, tot nu toe is ze er steeds. Dat geeft me en heel fijn gevoel.
Wat jouw varkentje betreft, leuk hè als je weet hoe je het geluidje eruit moet halen. Als ik een nieuw piepbeestje krijg, is dat bij mij seconden werk. Helaas krijg ik ze tegenwoordig niet meer, mijn vrouwtje zegt dat ze net zo goed haar geld meteen kan weggooien, heb je ooit zo’n onzin gehoord? Ik voel dat het tijd wordt voor mijn schoonheidsslaapje.

Heel veel likjes, Babs

Ha lieve Babs,

Wat toevallig dat jij in de badkamer ook zo’n Airedale-vriendinnetje hebt. Gek hè, dat het vriendje of vriendinnetje zomaar weg is en ook plotseling weer te voorschijn komt. Ik begrijp het niet helemaal. En jij Babs? We komen er vast wel eens achter. Bij het lezen over jouw piepbeestje heb ik erg moeten grinniken… Tegen het vrouwtje zegt de baas dat Boebie zo fijn met het varkentje heeft kunnen spelen. Jammer dat het stuk is.

De volgende dag heeft hij voor mij meteen een nieuw varkentje gekocht. Alleen de kleur van het beestje is anders. Voor mij maakt dat geen verschil. Net zoals jij weet ik nu precies waar ik moet beginnen om zo snel mogelijk het knor-ding er uit te halen. Dat is het enige wat ik nu nog wil doen: Dat binnenste ding eruit halen!! Ik zet mijn voortanden op de juiste plek en pulk tot het begin van het geluidje een stukje uit de snuit van het varkentje steekt. Als dat is gelukt, kan ik dat ding steviger vastpakken en trek het in een keer uit het varkentje. Het voelt alsof ik een overwinning heb behaald. Het pijpje met het knor-geluidje erin is mijn beloning. Het baasje en het vrouwtje zijn er stil van. Ik denk eerst nog dat het van bewondering voor mij is, omdat ik zo verschrikkelijk snel het varkentje uit elkaar heb getrokken. Mijn teleurstelling is groot als het vrouwtje tegen mij zegt: “Boebie, wat doe je nu! Het is om mee te spelen, niet om direct te slopen!”

Zij snappen er dus echt niets van. Volgens mij ìs dit spelen. Ik vind zoiets super om te doen. Ben reuze blij met het nieuwe knorretje. Ik krijg één speeltje en binnen een paar seconden maak ik er twee van. Dat kunnen zij toch alleen maar reuze knap van mij vinden. Ik zie de baas dat nog niet zo snel doen… Ook dit varkentje verdwijnt in de afvalbak. Jammer!

Ik ben bang dat er geen derde varkentje gekocht wordt. Mijn vrouwtje zei net zoiets als die van jou. Iets met geld in de prullenbak en op haar rug groeien of zo. Gelukkig heb ik nog genoeg andere leuke speeltjes. Ik ga er maar eens voor liggen om te bedenken welk speeltje ik het eerst ga uitkiezen.

Heel veel likjes, BoebieBabs en boebie knor-ding 7

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s