Familie/ Jonge Hondendag 2017

Door Sonja de Cooker

Om zes uur staan we op om ons klaar te maken voor de reis naar Handel. Het is bewolkt, maar de temperatuur is goed. Als wij om even voor negen bij ’t Hôfke aankomen, is er op het veld al een drukte van belang.

Heel blij zijn wij met de aanwezigheid van Eric van
‘Renkse Natuurlijke Diervoeding’

 

Na iedereen op het veld begroet te hebben moeten Mario en ik weer terug naar ‘t Hôfke om daar onze spullen uit te stallen en de eerste bezoekers te ontvangen.
Al snel komen de eerste ATVN-ers binnen, zij worden door Mieke, Mario en mijzelf voorzien van consumptiebonnen en de catalogus voor de ‘Jonge Hondendag’.

 Het wordt best spannend voor ons, wij verwelkomen 134 gasten met 75 Airedales en 12 andere honden, een absoluut record.
DSC02925

Nadat iedereen koffie en cake heeft gehad, gaan de jonge honden met hun baasjes naar het veld, daar kun u over lezen in het volgende verslag. Wij gaan onder leiding van Lambèrt wandelen. De honden zijn opgewonden, en ook de baasjes hebben er zin in. Het weer is prima en de wandeling fantastisch, de foto’s spreken voor zich.

De heer op de bok van deze huifkar keek zijn ogen uit, en riep in dialect:  ’ wat een skon honden.’
DSC02879

Halverwege de wandeling staat Anique ons op te wachten met heerlijke koele drankjes waar het ATVN geen rekening voor krijgt. Anique, Lambèrt onze hartelijke dank!

 

In het natuurcentrum De Specht mochten we gebruik maken van de sanitaire voorzieningen en konden we in de vitrines allerlei moois van de plaatselijke natuur bewonderen. Wij willen de beheerder heel hartelijk danken dat hij ons ook dit jaar weer heeft willen ontvangen.

De groepsfoto mag natuurlijk niet missen. We hebben tegenwoordig zoveel enthousiaste fotografen, dat er tegenover de groep bijna evenveel mensen staan, super leuk om te zien. Volgende keer eraan denken om vanuit de groep een foto van de fotografen te maken, zodat zij er ook een keer op komen te staan.

DSC02875

Moe en warm van het wandelen genieten we van een heerlijk fris drankje. De ‘Jonge Hondendag’ komt ook tot het eind, en ook die gasten komen naar ‘t Hôfke voor een welverdiende verfrissing.

Terwijl de BBQ wordt aangestoken delen wij de quiz uit, met daarin 16 kynologische vragen. Janny Zwaan had met 13 vragen goed de hoofdprijs. Voor de tweede prijs met 12 goed hadden we drie kandidaten, waardoor de schiftingsvraag de doorslag zou moeten geven. Een vraag waarvan wij dachten dat niemand het antwoord zou weten omdat wij het in een Engels tijdschrift hadden gelezen: ‘Weet u hoeveel verschillende soorten bomen op aarde bestaan volgens de laatste schattingen? En dan gaat het niet om kruisingen (b.v. de verschillende cultivars die we in onze straten en tuinen hebben), maar om de oorspronkelijke soorten: de species.’
Familie dag 8Deze jonge dames wisten het goede antwoord namelijk: meer dan 60.000 exemplaren. Zij hadden dat kort van te voren op klokhuis gezien. Hieruit blijkt toch weer hoe slim onze jeugd is. Van harte gefeliciteerd met jullie prijs.

Anique, Chris, Sabine en Marga zijn weer met lootjes bij u langs geweest en u heeft weer gul gekocht. Onze hartelijke dank daarvoor.

Een BBQ verzorgen voor de overgebleven 131 gasten is een waar huzarenstukje.
Familie dag 9

We laten het ons heerlijk smaken.
Familie dag 10

Familie dag 11

Na de BBQ begint onze wereldberoemde verloting met maar liefs 4 hoofdprijzen. Marjolein en Eric Rhee hebben de zak van 15 kilo hondenvoer gewonnen. Alle winnaars van harte met jullie prijs.

Aan alles komt een einde, ook aan onze ‘Familie/Jonge Hondendag’. Graag wil ik bedanken:

Rianne en haar assistenten voor hun zeer klantvriendelijke bediening, en het meedenken en oplossen van de problemen die dit soort dagen nu eenmaal met zich meebrengen.
DSC08963

Huub, zichzelf gedoopt als MVA (manusje van alles) maar voor ons, onze steun en toeverlaat.
Familie dag Huub

Cees, onze onvermoeibare fotograaf, die na een hele dag fotograferen ook nog eens urenlang achter zijn pc zit om voor ons mooie films te maken.
Familie dag Cees

Lambèrt, tweemaal per jaar de mooiste wandelingen al jarenlang. Anique, ziet als er handen tekort komen en springt meteen in.
Familie dag Lambèrt Anique

Eric van ‘Renske Natuurlijke Diervoeding,’ super dat je er was en namens ons allen bedankt voor de mooie sponsoring.
Familie dag Erik Renske

Tenslotte wil ik u allen bedanken dat u er samen met ons zo’n mooie dag van gemaakt hebt en hoop u weer te zien op onze najaarswandeling op 1 oktober. Tot dan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s