Beau: ’t Is weer lente.. Pasen komt eraan!

Een nieuw waargebeurd verhaal van Beau uit België, door Marc Weyts

Hallo lieve ATVN-ertjes,

In mijn vorig verhaaltje had ik het over hoe goed ik mij voelde tussen een heleboel houten paaltjes. Ik hoop dat er nu niet veel onder jullie denken: ‘houten paaltjes ?’, want dat zou dan betekenen dat jullie mijn vorig verhaaltje niet hebben gelezen en zou dat nu niet jammer zijn !
Op het eind ervan schreef ik iets over de lente die er aankwam en dat we binnenkort ook weer meer op ons vakantieplekje in Nederland zouden verblijven.
Beau t is weer lente.. pasen komt eraan! 1Wel lieve ATVN-ertjes, ik kan jullie zeggen dat we daar ondertussen alweer gearriveerd zijn, het ondertussen lente is geworden en als jullie heel goed de foto hierbij bekijken, kunnen jullie uiteraard zien hoe beeldig ik als een echt fotomodel weer op de foto sta, maar kunnen jullie ook links die prachtige bloemen zien die echt wel het mooiste seizoen van het jaar inluiden. In België noemt men deze ‘Paasbloemen’, maar eigenlijk zijn het narcissen en je vindt ze in verschillende kleuren hier op ons vakantiepark aan zee.
Wanneer je overal Paasbloemen ziet staan, kan je wel stellen dat één van de grootste feesten van het jaar er alweer aankomt … Pasen !
Beau t is weer lente.. pasen komt eraan! 2Mijn baasjes hebben dan ook niet stil gezeten om de boel hier wat te versieren en raar maar waar, ze hebben toch weer wel een dode tak in huis gehaald zeker ! Jaja, je hoort of leest het goed … een ‘dode’ tak en die tak, die kostte dan nog geld ook ! Ik zal ze nooit begrijpen die baasjes van me !
Ze staken die tak in een witte vaas die ze volledig met water vulden. Nou, wat hadden ze nu gedacht, dat die dode tak terug tot leven zou komen ? Dat kan toch nooit !
Nadat ook zij dit eindelijk begrepen hadden, zijn ze dan maar begonnen met er dingen in te hangen, net zoals met Kerst, maar dan nu in de vorm van eieren. Maar zelfs hiermee komt die dode tak nu eenmaal dus ook niet meer terug tot leven hoor !
Ik heb jullie vroeger nog verteld over hoe raar mijn baasjes rond deze tijd van het jaar altijd tekeer gaan met eitjes op te hangen en ook nu moesten zij alweer mij uitleggen wat deze rare bedoening van hen eigenlijk inhoudt. Zo vertelden ze me achteraf dat het binnenkort weer Pasen wordt en dat dit het feest van de lente is, van nieuw leven, van blij zijn dat die vervelende winter voorbij is en dat we dit samen met al die gekleurde eitjes vieren die net alsof ze gedropt zijn door één of andere Paasklok, zo weelderig en frivool aan die ‘dure’ tak hangen te bengelen.
Zo begon het beetje bij beetje terug bij mij door te dringen, maar eigenlijk begreep ik alles nog veel beter toen ik aan die tak met eitjes begon te snuffelen. Mijn gesofistikeerde neus liet me terugdenken aan vorige jaren, wanneer ik inderdaad het zo gezellig vond, al die gekleurde eitjes voor het raam te zien ! Mijn baasjes mogen nog zo goed mij alles uitleggen, ik snap het toch het best wanneer ik mijn fijne neus in werking zet !
Beau t is weer lente.. pasen komt eraan! 3Tot slot wil ik jullie nog even wat vertellen over nog iets raars wat ik samen met mijn baasjes heb beleefd. Zo, verbleven we laatst helemaal in het noorden van het land en voor Nederland dus helemaal in het zuiden. Mijn baasjes waren allebei op hun paasbest toen ze een heel chique restaurant binnen stapten en ik mocht mee ! Toen we terug naar onze auto liepen, zagen we hoe de grens tussen België en Nederland gewoon als het ware de straat in twee verdeelde.
Aan de ene kant stond je in België en aan de andere kant was je in Nederland. Het leek wel Nederland – België !
Nou, ik heb zoals bij het voetbal niet met een vlag staan zwaaien hoor, maar heb mijn baasje hiervan wel een fotootje laten maken. Ik wou immers ook dit weer met jullie allemaal delen !
Zo lieve ATVN-ertjes, ik kom alweer aan het eind van dit verhaaltje.
Oh ja, laatst kreeg ik nog een vraag van een mevrouw die altijd mijn verhaaltjes leest en telkens niet goed begrijpt waarom ik altijd ‘Lieve ATVN-ertjes’ schrijf. Die wel heel lieve dame, heb ik dan uitgelegd dat ATVN staat voor Airedale Terriër Verbond Nederland. Ze begreep het meteen en is het niet fijn dat ook mensen buiten de vereniging interesse hebben in mijn verhaaltjes ! Daar mag ik best fier op zijn en dat ben ik beslist ook hoor !

Een vrolijke Paasknuffel van Beau uit België ! X

Beau t is weer lente.. pasen komt eraan! 4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s