Phaenna (Phaantje): Dagboek maart 2017

Door Sonja de Cooker

Hallo lieve mensen, hier ben ik weer.

Paenna phaantje dagboek maart 2017 1We hebben een nieuw vriendje, en Friese waterhond. Hebben jullie daar wel eens van gehoord? Ik nog nooit, maar nu komen we hem aan het kanaal bijna iedere dag tegen, keileuk!
De eerste keer dat wij hem zagen ging hij om indruk te maken tegen ons blaffen, maar ‘blij ei’ als ik ben, heb ik me daar natuurlijk niets van aangetrokken, stormde op hem af en ging meteen in de speelhouding staan.
Paenna phaantje dagboek maart 2017 2Daar kon hij geen weerstand aan bieden, en vanaf dat moment komt hij ook op ons afstormen als hij ons ziet. Onze baasjes vinden het prachtig, terwijl wij spelen, maken zij een praatje met elkaar. Daaruit blijkt dat ons vriendje bij ons in het dorp woont, maar een straat van ons vandaan, dat is ook toevallig he! En ook raar dat we elkaar nooit zagen, en nu bijna iedere dag. Als we een tijdje gespeeld hebben, gaan we weer verder lopen.
Paenna phaantje dagboek maart 2017 3Opeens zei Sonja tegen Mario:” snel, doe Delphobe aan de lijn, er zwemt weer een bever in het kanaal.” Terwijl ze dat zei, gaf de bever een harde klap met zijn staart op het water een dook onder. Delphobe hoorde de klap een stond helemaal strak naar het water te kijken. Mario kon haar nog net op tijd bij de halsband pakken, zij stond al klaar om in het water te springen om achter de bever aan te gaan.
Paenna phaantje dagboek maart 2017 4Het water is nog veel te koud wij mogen nog niet zwemmen van Sonja. Straks als het weer mooi weer wordt, mag ik mijn zwemvest weer aan en kunnen we weer gaan zwemmen, stokken uit het water halen. Daar kan ik me nu al op verheugen. Nu moeten we ons nog aan de kant in het gras amuseren, en zeg nu zelf, daar is ook niets mis mee.

Tot de volgende Nieuwsbrief,

likjes Phaantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s