Schuif aan bij Babs en Boebie: Griep

Babs en Borre kopafbeeldingDoor Bonneke van der Bij en Sonja de Cooker

Ha lieve Babs,

Babs en boebie griep 1Heb jij ook al lekker buiten kunnen spelen en in het zonnetje gelegen? Fijn, na een lange winter waarin we meer in huis dan in de tuin konden zijn, is het nu weer tijd om te genieten van wat er allemaal buitenshuis te beleven valt. Toch moet ik je nog iets over de winterperiode vertellen. Ik heb gehoord dat veel van onze baasjes en vrouwtjes ziek zijn geweest. Ze hadden griep. Weet jij of er ook zoiets als hondengriep bestaat?
Ik hoop het niet. Die griep maakte de baasjes en vrouwtjes zo erg ziek, dat zou ik zelf niet willen zijn. Zij lagen in bed of op de bank en hoestten heel veel. Het zag er niet best uit. Bij mij is niemand ziek geworden van die griep. Babs en boebie griep 3Het baasje van mijn vriendje Joop is zeker 14 dagen niet naar buiten geweest. Moet je je voorstellen Babs, twee hele weken binnen blijven. Iets ergers kun je niet bedenken.
Het betekende voor Joop dat hij uitgelaten werd door zijn vrouwtje. Als ik het goed begrepen heb, was Joop daar niet zo heel erg blij mee. Het baasje ziek, dat was al erg genoeg. Joop niet uitlaten…dat was vreselijk!
De eerste dag mocht hij in de tuin plassen en zo. Zijn vrouwtje ruimde alles op en boende het terras schoon. Dat wel, maar wandelen… dat kon hij vergeten. Zoiets is voor een dagje niet erg. Het moet zeker niet te lang duren. Babs en boebie griep 2Gelukkig dacht het vrouwtje van Joop er net zo over en heeft zij hem uitgelaten. Ik heb ze zien lopen met hun tweetjes. Joop leek niet erg blij. Hij liep vlak naast zijn vrouwtje en hield zijn kop voorover gebogen. Wij hebben niet eens echt aan elkaar kunnen snuffelen. Zijn vrouwtje liep de verkeerde kant op; Joop mocht niet springen; hij mocht niet trekken; hij mocht niet naar andere honden lopen: hij mocht niet in de riem bijten. Eigenlijk mocht hij niet zo veel. Ja, zijn plas doen en nog iets meer. Dat was het dan. Zijn vrouwtje ging daarna weer snel haar huis om te zien hoe het met zijn baasje was. Joop kon haar zelf wel laten weten hoe het thuis zou zijn. Zijn baasje was ziek en na zo’n kort wandelingetje was hij vast niet beter geworden. Arme Joop! Hij hoopte echt dat zijn baasje snel weer opknapte. Hij wilde zo graag weer lol maken met zijn baas.
Zijn vrouwtje is heel erg lief, maar die grote sterke Joop uitlaten… Nee… dat was geen succes.
Babs en boebie griep 4Gelukkig was zijn baas na een paar weken weer zo veel beter, dat hij zelf met Joop naar buiten kon.
Je begrijpt wel Babs, dat Joop reuze blij was. Hij sprong zo hoog! Ik had dat nog niet eerder gezien. Hij trok als nooit tevoren. Hij beet bijna zijn riem in tweeën. Hij mocht weer aan andere honden ruiken.
Dit was pas uitlaten! Iedereen weer vrolijk. Zijn baas, omdat hij van die nare griep af was. Zijn vrouwtje omdat het baasje weer helemaal de man was die ze al jarenlang kende.
En Joop… Voor hem was die saaie tijd voorbij en geniet hij weer van iedere wandeling, die hij samen met zijn baas kan maken.

Zo, lieve Babs, ik heb er dorst van gekregen. Ik ga eens een flinke bak water leegdrinken.

Heel veel likjes van Boebie

Lieve Boebie,

Wat een verhaal, en wat zielig voor Joop en zijn baas. Ook mijn baasjes hebben dit jaar de griep gehad. Hier was het een hele saaie bedoening. Gelukkig hadden ze niet tegelijk de griep zodat ik wel uitgelaten kon worden. Het is wel heel ongezellig in huis als je baasjes griep hebben.
Babs en boebie griep 5Ze liggen de hele dag in bed en doen helemaal niets. Als ik dan eens in de slaapkamer ging kijken, kwam er wel even een arm uit bed om mij te aaien, maar dat was het dan ook wel. Het liefst was ik natuurlijk boven op hen gesprongen, zoals ik normaal ‘s morgens altijd doe, maar op de een of andere manier durfde ik dat toch niet. Gelukkig ligt dit allemaal achter ons, het baasje en vrouwtje zijn weer kiplekker en zijn weer als vanouds.
Ook wij hebben al een paar dagen van het zonnetje genoten. Heerlijk hoor na zo’n lange winter. Ik lig weer te loeren naar de tortelduiven, als ze op de voedertafel landen, spring ik op en jaag ze weg. Een superleuk spelletje dat ik uren lang kan volhouden.
Babs en boebie griep 6Lieve Boebie, ik moet nu ophouden met schrijven, er zitten twee tortels in de boom, die gaan naar de voedertafel, althans dat zijn ze van plan, daar moet ik even een stokje voor steken.

Likjes, Babs

Ha Lieve Babs,

Babs en boebie griep 7Zie je wel, nog meer baasjes en vrouwtjes, die griep hadden. Wat fijn dat jouw vrouwtje en baasje helemaal beter zijn. Alles bij jullie is gelukkig weer zoals je het gewend bent.
Jij geniet met je zusjes net zoals ik van het mooie weer. Er is niets leuker dan buiten zijn… Lekker spelen, een beetje snuffelen, hier en daar een beetje graven, een slokje water uit mijn bak of, nog lekkerder, uit de vijver en af en toe een dutje doen in de zon. Als dat te warm wordt, zoek ik een plekje in de schaduw. Wat hebben wij het toch goed getroffen met z’n allen.
Nu komt het Babs.
Jij begint over de tortelduiven bij jouw tuin… Praat me er niet over! Wij hebben hier nog een ander soort duiven erbij. Houtduiven zijn dat. Heb jij die ook? Ze zijn groter dan de torteltjes. Volgens mij zijn ze super sloom. Heb je ze al eens door de tuin zien waggelen? Dat lopen lukt ze niet zo goed. Die duiven kunnen van ons nog wel iets leren. Al moet ik wel eerlijk bekennen, dat wij dan weer niet kunnen vliegen. Met dat laatste hebben ze mij echt te pakken.
Babs en boebie griep 8Net zoals jij word ik razend als die beestjes over mijn grasveld lopen. Al helemaal als ze dan ook nog eens van alles oppikken om op te eten. Wat denken ze wel! Dat ligt daar voor mij en niemand anders.
Babs en boebie griep 9Dus… In de startblokken en als een speer er naar toe om ze weg te jagen. Ik lust ze rauw! Bijna heb ik zo’n duif te pakken, slaat die slomerd zijn vleugels uit en de vogel is gevlogen.
Van nijd blaf ik een paar keer heel hard. De duif wordt daar niet warm of koud van en zit mij, op een tak hoog boven in een boom, doodleuk uit te lachen. Oei, oei ,oei, dat lachje… woest word ik daarvan.
Een volgende keer, moet ik iets anders verzinnen om die duif te grazen te nemen.

Ik ga naar buiten om een fijn plekje te zoeken. Ik ga daar eens op mijn gemak heel goed over nadenken.

Heel veel likjes, Boebie

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s