Beau: In het bos en aan het water!

Een nieuw waargebeurd verhaal van Beau uit België, door Marc Weyts

Hallo lieve ATVN-ertjes,

Mijn nieuw verhaaltje is er alweer eentje voor de maand mei !
Die dode tak met al die paaseitjes uit mijn vorig verhaaltje is inmiddels verdwenen en weten jullie wat ik nu zo erg vind … ik heb geen enkel, maar geen enkel chocolade eitje gekregen van mijn baasjes en dit terwijl zij aan de ontbijttafel vaak zelfs meer dan één eitje naar binnen speelden. Ze gaven me dan wel iets anders lekkers om me zogezegd wat af te leiden, maar dit nam niet weg dat ik het niet in de gaten had, integendeel ! Ach, ik weet wel dat chocolade superslecht is voor ons, maar zo’n heel klein stukje … wit, zwart of bruin … dat had toch best gemogen ! Ik zal dan maar weer denken dat ze het goed met me voor hebben, da’s uiteindelijk toch het belangrijkst !
De afgelopen maand was het voor mij en mijn baasjes echt wel een maand van volop opnieuw buiten komen. Genieten van de natuur waarbij in deze tijd van het jaar alles weer terug ontluikt en open bloeit. Wat vind ik het toch geweldig om al dat frisse groen met mijn dikke rubberen neus opnieuw te kunnen ruiken.
Beau in het bos en aan het water! 1Nabij ons vakantieplekje in Nederland ligt een groot bos, waar je heerlijk los kan lopen. Maar ook dicht bij ons thuisadres in België vind je zo’n bos. Het is slechts 10 minuutjes stappen. Dit moet natuurlijk aangelijnd. Eigenlijk hoeft dat niet van mij hoor, want ik weet precies de weg ernaartoe. Ik zal alweer maar denken dat dit het beste voor me is !
Eens daar toegekomen, mag de lijn helemaal los en jammer genoeg kan ik jullie mijn sprint niet laten zien.
Beau in het bos en aan het water! 2 Die is krachtig hoor ! Daar kan geen enkele atleet tegenop !
Eigenlijk mag ik me toch wel de koning te rijk voelen. Het bos en de zee zijn mijn twee meest favoriete plekjes en wat fijn toch dat ik daar samen met mijn baasjes dan ook het meest mag vertoeven.
Zo was ik laatst weer eens met hen aan zee. Normaal gezien maken we altijd eerst een grote wandeling en rusten daarna wat lekker uit op een terrasje, maar nu was het omgekeerd. Ik voelde heel duidelijk bij mijn baasjes aan dat zij hier helemaal geen probleem mee hadden. Alleen ik … ik had het echt wel liever anders gehad. Nu moest ik eerst een hele tijd wachten vooraleer ik het strand op mocht en naar de zee mocht hollen. Geloof me … dat was echt niet leuk. Daar zat ik dan … helemaal nog niet moe, wachtend en uitkijkend vanop dat terras naar het fijne zand en die heerlijke verfrissende zee, waar ik dus nog niet naar toe mocht. Toppunt van alles was dat ik dan ook nog een drinkbakje door één van die mensen van dat terras kreeg aangereikt. Stel je voor zeg !
Beau in het bos en aan het water! 3Ik had toch nog helemaal geen dorst, want ik had immers nog niks gedaan. Tja en van te kijken hoe mijn baasjes van dun drankje genoten, daar werd ik ook al niet moe van ! Wat moeten wij hondjes toch geduld hebben zeg !
Uiteindelijk was het dan zover. De glazen waren leeg en ik zag hoe één van hen naar de lijn greep. Jullie kunnen zich wel inbeelden hoe snel ik op het strand was en toen de lijn los ging, was ik net als een speer die richting zee vloog. Zo snel kunnen mijn baasjes me niet volgen hoor, maar dat hoeft ook helemaal niet, want ik verlies hen echt niet uit het oog. Flink van me, niet ?!
Tot slot moet ik jullie nog iets vertellen over water. Water dat ik voor me en zelfs onder me zag en waar ik toch niet bij kon nat worden. Zo trokken we er laatst weer eens op uit en stonden we met de auto plotseling voor een rood licht. Raar, want er was niks te bespeuren ! Geen enkele auto, geen fiets, geen hondje, niks, alleen … water.
Beau in het bos en aan het water! 4Er kwam een hele grote boot aangevaren en wanneer het licht groen werd, mochten wij erop. Met de auto op die boot zijn we dan van de ene oever naar de andere gevaren en alweer kreeg ik natuurlijk de kriebels om in het water te springen.
Wees gerust lieve ATVN-ertjes, zover is het niet gekomen, maar ik heb mijn oogjes toch de kost gegeven en heb alles heel goed door een groot rond gat buiten op die boot in de gaten gehouden, zodat mijn baasjes veilig en wel de overkant bereikten. Zo, dat was het weer voor nu. De maand mei kent in België verschillende feestdagen en dat betekent dat er dan weer heel wat voor mij te beleven valt.

Ik vertel er jullie uiteraard alweer alles over in mijn volgend verhaaltje !

Doooeeeeiiii !!! X

Een gedachte over “Beau: In het bos en aan het water!

  1. Pingback: Een heel andere Beau! – Airedale Terriër Verbond Nederland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s