Phaenna (Phaantje): Dagboek april 2017

Door Sonja de Cooker

Hallo lieve mensen, hier ben ik weer.

Phaenna Phaantje dagboek april 1Hebben jullie de vervolgserie op blz. 7 al gezien? Dat was me wat. Ik zat daar naar buiten te kijken en me inderdaad verschrikkelijk te vervelen. Er was echt niets te beleven die dag. Plotseling hoorde ik een heleboel muziek, het was carnaval en de stoet kwam door onze straat, ”kei leuk.”

Ik riep mijn zusjes dat ze moesten komen kijken, eerst kwam Nephele. Daarna kwam Aphaia erbij. Die wilde ook wel eens weten waar al dat lawaai vandaan kwam. Even later kwam Delphobe erbij.

En het baasje maar foto’s maken.
De stoet liep ons huis voorbij, in die stoet liepen al onze buren, ze hadden zich verkleed als ‘buurtpreventie,’ dus heb ik zo’n idee dat wij niet de enige bewoners waren die een voetstap in de bijkeuken hebben gevonden.
De buren keken wel vreemd op, in plaats van foto’s van hen te maken, stond het baasje met de rug naar hen toe foto’s van ons te maken. Toen hij klaar was, waren de buren alweer de straat uit, en heeft het baasje daar niets van gezien. Sonja stond erbij te gniffelen, ze zei: “jij bent ook een mooie, de buren hebben alleen jouw rug gezien.” Het baasje moest daar ook wel om lachen,” hij zei: “het was zo’n unieke kans om al onze hondjes voor het raam te hebben, dat kon ik gewoon niet voorbij laten gaan.” En zegt u nu zelf, het ziet er toch schattig uit, vindt u niet?
Phaenna Phaantje dagboek april 5Ik heb een nieuw dieet, heerlijk, en zelf uitgevonden. Als we ‘s morgens naar het kanaal gaan stort ik me op de paardenbloemen, en peuzel ze heerlijk op. Let wel, ik eet alleen de bloemen, die zijn prachtig geel en smaken naar het voorjaar. Mario en Sonja lopen dan een beetje meewarig hun hoofd te schudden, en zeggen dan: “Allez Phaantje, wie eet er nu paardenbloemen.”
Het antwoord is simpel, ik! Ik kan er wel zo’n 30 achter elkaar plukken en opeten!  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s