Schuif aan bij Babs en Boebie: Helpen in de tuin

Babs en Borre kopafbeeldingDoor Bonneke van der Bij en Sonja de Cooker

Ha lieve Babs,

Bij ons komt af en toe een meneer in de tuin werken. Hij heeft een grote kar bij zich, waarmee hij alles wat opgeruimd moet worden, kan wegbrengen naar de stort. Ook heeft hij een kruiwagen, vol met spullen erin, op het gras gezet. De dingen die daarin zitten heeft hij nodig als hij aan het werk gaat. Babs en boebie helpen in de tuin 2Jij weet hoe wij zijn Babs. Wij willen alles wat bij ons gebracht wordt goed inspecteren om te kunnen zien of het wel de moeite is en vooral of er voor ons iets bijzit wat misschien opgegeten kan worden en zo niet, of we ermee kunnen spelen.
Op een afstand kan ik al zien, dat het heel interessant is wat die meneer in die kruiwagen heeft gelegd. Ik zorg dus dat ik met mijn neus vooraan sta als de achterdeur open gaat. Ik ben dan de eerste, die in de kruiwagen kan kijken. Je weet hoe mijn baas en het vrouwtje zijn Babs… Als ik iets van plan ben, weten zij dat vaak al eerder dan ik. Hoe dat mogelijk is, begrijp ik niet. Ik doe net zo als op andere keren dat die buitendeur van het slot gaat. Gewoon wachten… en dan de tuin in… niets aan de hand… En toch; deze keer moet ik binnen blijven! Mijn bek valt er van open. Ik, Boebie, mag niet naar buiten. Het is mijn lievelingsmoment van de dag!
Het vrouwtje zegt iets over een hek dat open staat. Ik zou zeggen; “doe dat hek dan dicht en laat mij lekker buiten spelen.” Zij zegt ook nog iets over die meneer. Hij moet met de kruiwagen heen en weer kunnen rijden. Als het hek open blijft staan zou ik de straat op kunnen lopen. Nu vraag ik je Babs. Ik ben toch geen straathond!
Babs en boebie helpen in de tuin 1Je begrijpt dat ik de smoor in heb. Ik ga uitgebreid op de grond liggen met mijn kop tussen mijn voorpoten, zodat de baas en het vrouwtje heel goed kunnen zien dat ik vreselijk lig te balen. Als de meneer al heel veel kruiwagens geleegd heeft in de kar, komt hij binnen om koffie te drinken. Dat is tenminste iets. Nu kan ik die meneer begroeten en kan hij mij even aaien.
Vol enthousiasme spring ik tegen hem op. Doe jij dat ook om iemand te begroeten? Gek, dat veel mensen dit niet zo leuk vinden. Wat is er nu heerlijker dan even met een paar flinke likken te laten weten hoe blij je bent.
Het vrouwtje is naar buiten gegaan om het hek dicht te doen. “Kom maar, Boebie, nu kun je in de tuin.”
Het eerste wat ik doe is naar de kruiwagen rennen. Alle spullen liggen er weer in. De meneer moet straks nog meer werk in de tuin verzetten. Uitgebreid ga ik aan alles snuffelen. Het ruikt niet verkeerd. Het ruikt naar tuin.
Babs en boebie helpen in de tuin 3Ik heb een goed plan, Babs. Ik ga die meneer helpen. Ik haal vast alles uit de kruiwagen. Met mijn bek begin ik aan een stok te trekken. Er zit iets raars aan die stok. Het lijkt wel een hondenkam, maar dan één met een heel lange steel. Zo, die ligt op het gras. Voorzichtig pak ik nu een handschoen. Natuurlijk wil ik daar eerst even mee spelen. Ik kan er lekker mee schudden en hem omhoog gooien en er fijn op knagen. Dat laatste ziet het vrouwtje! Ze tikt tegen het raam! O, o, foute boel! Als er op het raam getikt wordt, doe ik iets, waarmee ik eigenlijk meteen moet stoppen. Ik doe dus net alsof ik het niet hoor en ga gewoon door met knagen.
Zoiets moet ik bij het vrouwtje niet doen. Ze komt naar buiten en praat boos tegen mij. De handschoen is van de meneer en daar mag ik niet aan komen. Ze haalt de handschoen uit mijn bek en kijkt of die nog heel is. Gelukkig! Hij is alleen maar nat. Ze schuift de handschoen over een handvat van de kruiwagen om te kunnen drogen.
En ik… Ik moet weer naar binnen. Wil ik helpen… Wie kan dat beter dan Boebie? Niemand toch? Is het weer niet goed.
Ik word zo moe van de ideeën van de baas en het vrouwtje. Ik ga maar eens een tukje doen en dromen over een leuk klusje in de tuin.

Heel veel likjes, Boebie

Lieve Boebie,

Wat is dat toch met die vrouwtjes van ons? Snappen ze nou echt niet dat wij alleen maar willen helpen? Laatst nog, het vrouwtje ging het terras vegen, nu ben ik echt de beroerdste niet en dacht, laat ik haar eens helpen.
Babs en boebie helpen in de tuin 4Ik wilde de bezem van haar overnemen , maar dacht je dat ze hem aan mij gaf, ben je gek, ze ging als een bezetene aan die bezem trekken, en zei dat ik hem los moest laten. Nu, dan kent zij Babs nog niet, ik natuurlijk aan de andere kant even hard terug trekken, kijken wie er kan winnen. Ik was duidelijk aan de winnende hand en dat kan het vrouwtje dan weer niet hebben en gaat ze vals spelen. “Foei Babs,” zei ze: ”Laat onmiddellijk los en naar binnen jij.” Gemeen hè, die vrouwtjes zijn allemaal hetzelfde.
Babs en boebie helpen in de tuin 5Ik ben onder protest naar binnen gegaan en heb haar de hele morgen straal genegeerd, tot etenstijd, dat vind ik zo belangrijk dat ik wel over mijn principes heen kan stappen.

Zo Boebie, dat was het weer, ik ga een schoonheidsslaapje doen.

Likjes, Babs

Ha lieve Babs, Heb jij ook in de gaten wat een goedzakken wij zijn. Op elk moment van de dag staan wij klaar om een helpende poot of bek te bieden. Krijgen wij daar een lovend woord voor… Nee dus!
Wat geweldig dat jij jouw vrouwtje wilt helpen met het vegen van het terras. Dat mag je een nobele daad noemen Babs. Jouw vrouwtje kan ervoor kiezen om een boek te gaan lezen en jou het vervelende klusje te laten opknappen. Laten we eerlijk zijn; wat is er nu leuk aan vegen. Zeker op de manier die onze vrouwtjes erop na houden. Zo’n bezem stevig bij de steel pakken en dan het zand van de ene hoek naar de andere schuiven… Nee dan wij… Wij pakken dat heel anders aan. Wij nemen de borstel in de bek en rennen daarmee over het terras. Soms komt die op de grond en vliegt het vuil van zelf opzij. Met de steel slaan we tegen een stoel of tafelpoot. Zo zorgen we ook nog voor spannend tromgeroffel bij het werk.
Een beetje waardering voor alle moeite die wij doen… Vergeet het maar. Als we niet direct luisteren moeten we naar binnen. Zo flauw!
Ik heb deze week ook weer iets meegemaakt… Ik snap echt niet waarom het vrouwtje zich zo druk maakt.
Als het lekker weer is gaat ze buiten iets in de krant schrijven. Dat is al heel bijzonder, want die krant staat van voren naar achteren volgeschreven. Wat moet je daar nu nog bij zetten. Het vrouwtje zit dus met die krant, een potlood en een gummetje buiten aan tafel.
Ze zoekt iets in de krant en gaat er dan eens goed voor zitten. Met het potlood zet ze cijfers in een hokje… soms heeft ze het gummetje daarbij nodig en veegt een cijfer weg. Als ze klaar is met schrijven, vouwt ze de krant dicht, laat de rest op tafel liggen en gaat even naar binnen. Nieuwsgierig als ik ben, spring ik met mijn voorpoten op de tafel om te zien wat het vrouwtje daar heeft laten liggen. Jij weet ook dat wij niet alleen maar kijken. Wij willen alles vooral hebben en even proeven. Ik kan, als ik me een beetje uitrek, net bij dat gummetje komen. Zo, dat is voor mij! Ik ren snel naar een plekje in de tuin waar het vrouwtje mij niet meteen ziet als ze weer naar buiten komt. Ik voel dat ik iets heel prettigs heb meegenomen. Babs en boebie helpen in de tuin 6
Mmm, wat kan ik daar lekker op kauwen… Het duurt niet lang. Natuurlijk heeft het vrouwtje gezien dat ik heerlijk lig te knagen… “Boebie wat heb jij daar?” Als het vrouwtje dat roept moet ik zorgen dat ze me niet te pakken krijgt. Ik weet wat het betekent. Inleveren en een boos vrouwtje! Je weet hoe het altijd afloopt Babs. Het vrouwtje wint. Ik ben mijn speeltje kwijt en het vrouwtje moppert over een gummetje. Nu vraag ik je… Zo’n klein dingetje. Waar mensen zich toch over kunnen opwinden. Snap jij het nog?

Babs en boebie helpen in de tuin 7Ik ga maar weer eens een rustig plekje opzoeken. Wie weet droom ik wel over een tas vol gummetjes.

Veel likjes Boebie

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s