Phaenna (Phaantje): Dagboek mei 2017

‘De grenzeloze ambitie van Boris Bever’

Door Sonja de Cooker

Hallo lieve vrienden,

Hier ben ik weer, nu moet ik jullie toch wel een heel gek verhaal vertellen.
Paenna phaantje dagboek maart 2017 3We zijn zoals iedere dag weer naar het kanaal (het Julianakanaal) geweest. En zoals jullie weten zwemt er heel vaak een bever in het kanaal, zelfs zo vaak, dat Mario hem een naam gegeven heeft, namelijk ‘Boris’. Boris is van het grote soort, dus niet zomaar een prutsbevertje, nee, Boris is een kanjer.
Delphobe gaat helemaal door het lint als ze Boris ziet of ruikt. Ze is dan niet meer te houden, en springt in het water om achter Boris aan te zwemmen, roepen helpt dan niet, ze heeft dan nog maar één doel en dat is Boris vangen. We hebben Boris nog nooit op de kant gezien, maar vorige week zagen wij opeens dat Boris ‘s nachts als niemand bij het kanaal is heel actief wordt en aan een boom is gaan knagen.
Wij wisten niet wat wij zagen en roken. Boris die zo dichtbij was geweest, wij werden er helemaal opgewonden van. Je rook precies waar hij gelopen had.

Mijn zusjes en ik verdrongen elkaar om maar zo dicht mogelijk bij de boom te komen en de heerlijke geur van Boris op te snuiven. Boris wil blijkbaar een dam in het kanaal gaan bouwen, dat is nog eens ambitieus! Weten jullie wel hoe breed zo’n kanaal is? Nee zeker hè, ik denk toch wel zo’n 100 meter. Wauw, het zal mij benieuwen of het hem gaat lukken om straks al die schepen te gaan tegenhouden. We gaan Boris goed in de gaten houden!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s