Schuif aan bij Babs en Boebie: Vogels

Babs en Borre kopafbeeldingDoor Bonneke van der Bij en Sonja de Cooker

Ha lieve Babs,

Deze keer ga ik je over een spannende belevenis vertellen. Eigenlijk zijn het er twee.
Eerst is Joop, mijn boxer-vriendje aan de beurt. Zijn baasje en zijn vrouwtje zijn de opa en oma van Liv. Je weet het vast nog wel.
Bij Joop woont ook een vogeltje. Hij woont in een soort bench, die een beetje op de mijne lijkt. Ik vind dat dus een vogel-bench. Mensen niet. Zij hebben het over een vogelkooi. Vooruit als zij dat zo willen noemen, doe ik mee.
De baas van Joop krijgt opeens een leuk idee. “Liv, zal ik het stokje waarop de kanarie vaak zit te fluiten, een ander plekje geven, zodat hij naar Joop kan kijken?” Liv vindt het een goed idee.
Opa doet het deurtje van de kooi voorzichtig open om het stokje op een andere plaats in de kooi te zetten… Dan gebeurt er iets waarop opa en oma, Liv natuurlijk ook, niet hadden gerekend. Het vogeltje komt heel snel uit zijn kooi en vliegt door de kamer.
Liv schrikt ervan. “Opa wat doe je nu.” Liv kruipt snel bij oma op schoot. Ze vindt het fladderende vogeltje een beetje griezelig.
Opa probeert de kanarie te pakken. Net zoals wij dat doen, gaat het vogeltje er snel vandoor als opa hem bijna te pakken heeft. Van al het rondvliegen en de schrik gaat het vogeltje in een hoekje op de grond zitten. Dat komt goed uit voor opa. Nu kan hij het vogeltje pakken en terug stoppen in de kooi. O, o, dan gebeurt het… Joop is net een beetje sneller dan opa. Hij hapt in een keer het vogeltje met zijn bek van de grond. “Joop, Joop, niet doen! Niet het vogeltje opeten!” Liv roept heel hard naar Joop.
Babs en boebie Vogels 2Joop voelt het vogeltje kriebelen in zijn bek. Het voelt niet zo prettig en hij spuugt de kanarie er met een boog weer uit. Gelukkig… hij leeft nog. Snel kan opa het vogeltje pakken en zet hem op de bodem van de kooi. Daar zit het nog een beetje na te hijgen en schudt wat met zijn veertjes. Opa geeft hem een lekker stengeltje met zaadjes en Joop een kluif. Zo blij was opa dat Joop het vogeltje niet had ingeslikt.
Spannend hè Babs?
Babs en boebie Vogels 1 Een week later gebeurt er bij mij bijna net zo iets. Je weet van de kippen, die zomaar bij ons in de tuin kwamen. Wat wilde ik graag tikkertje met ze spelen… Die kippen zijn er toen snel vandoor gegaan en ik heb ze niet meer terug gezien. Tot vorig week… Ik heb de kippen al eens gehoord. Ze zitten in de tuin bij de buren. Tja dan valt er voor mij niet veel te spelen. Een van de kippen heeft het gewaagd om over de muur te vliegen en in mijn tuin rond te gaan lopen.
Babs en boebie Vogels 3Dat laat ik niet zomaar gebeuren. Ik ren zo hard als ik kan naar de kip en ja hoor… gelukt. Ik kom uit de struiken met een knoeperd van een kip in mijn bek. Snel wil ik mijn vangst aan het vrouwtje laten zien. Nu denk jij dat het vrouwtje net zo blij is als ik… vergeet het maar. Ze roept heel hard naar het baasje dat hij moet komen. Zij houdt mij vast aan mijn halsband… Sta ik daar met die prachtige kip in mijn bek en ik kan geen kant op… Het baasje komt naar buiten. Het vrouwtje heeft mij nog steeds vast en de baas haalt voorzichtig de kip uit mijn bek en laat hem vrij. Wat denkt de baas wel… dat is mijn kip… ik trek zo hard dat het vrouwtje mij wel moet laten gaan. Weer ren ik achter de kip aan door de tuin. En… hebbes! Zo die is van mij!
Niet voor lang… De baas wordt nu echt boos. Zo heb ik hem nog niet eerder gehoord… Ik ga dus naar de baas en voor de tweede keer haalt hij de kip uit mijn bek. Nu houdt de baas de kip vast en het vrouwtje neemt mij mee naar binnen.
De kip vliegt na een poosje weer over de muur. Ik ben bang dat ik die nu echt nooit meer in mijn tuin zal tegenkomen.
Jammer, Babs. De tuin ligt vol kippenveren. Mooi hoor, maar wat heb ik er aan?
Het vrouwtje heeft die opgeruimd en ik ben maar eens een dutje gaan doen.

Heel veel likjes Boebie

Lieve Boebie,

Wat een spannende dingen maak jij mee in die tuin van jullie. Ik zit gewoon te genieten als ik jouw verhaal lees. Maar het brengt mij ook een beetje in de war. Het zit namelijk zo, Ik heb al een paar dagen last van mijn darmen. Babs en boebie Vogels 5Een prettige bijkomstigheid is dan dat het vrouwtje voor mij kip met rijst gaat koken, mmm …heerlijk is dat. Maar nu komt het, mijn kip heeft helemaal geen veren, sterker nog hij kan helemaal niet vliegen, hij ziet er ook heel anders uit dan jouw kip, een paar platte dingen zijn het, daar kan je in duwen tot je een ons weegt, maar bewegen ho maar.Babs en boebie Vogels 4
Mysterieus is dat hè Boebie. Het is het mysterie van de platte kip. Daar ga ik in mijn mandje eens rustig over nadenken.

Heel veel likjes van een verwarde Babs

Ha lieve Babs,

Wat vervelend dat jij narigheid hebt met je darmen. Ik heb er eens goed over nagedacht. Eigenlijk vind ik jou een bofkont. Is dat niet mooi gevonden bij jouw darmproblemen? Krijg jij zomaar rijst met kip? Wat geweldig lijkt me dat. Maakt jouw vrouwtje dat iedere dag voor je klaar? Hoop je niet stiekem dat die darmproblemen lekker lang duren?
Ik heb nog nooit zo’n deftige maaltijd gekregen. Ik krijg van die suffe brokken. Soms doet het vrouwtje daar iets bij wat heerlijk ruikt en nog beter smaakt. Dat is dan een topdag voor mij. Voor mij mag het elke dag zo zijn. Maar zoals jij… speciaal voor jou klaar gemaakte kip… dat is wel heel bijzonder.
Babs en boebie Vogels 6Als ik kip wil hebben, moet ik die zelf vangen Babs. Dat is wel wat anders!
De eerste keer had ik die kip zo te pakken. Die had totaal niet door wat ik met haar van plan was. Dat was echt “kip ik heb je.” Jammer dat de baas en het vrouwtje alleen maar aan de kip hebben gedacht en helemaal niet aan mij. Nu ik eraan denk word ik weer een beetje boos.
De tweede keer zoiets proberen is het een stuk moeilijker. De kip rent nu met een vaart door de tuin. Die wil beslist niet nog eens gevangen worden. “Helaas kip, dan ken je Boebie nog niet. Jij kunt rennen wat je wilt. Ik kan dat ook.” Eens kijken wie er wint… Je hebt dat al kunnen lezen Babs.
Voor de tweede keer sta ik met de kip in mijn bek. Waarom al die moeite van mij niet wordt beloond… Ik snap er niets van. Ik weet dat het vrouwtje weleens “iets met kip” klaar maakt. Je leest het goed Babs. Die kip wordt dus opgegeten.
Mijn zelf gevangen kip moet zo nodig gered worden. Nog geen kruimeltje daarvan is voor mij. Jouw platte kip beweegt niet en kan niet vliegen, maar wat zal die heerlijk zijn. Het water loopt al door mijn bek.
Naar de smaak van die van mij moet ik raden. Dat zal wel zo blijven. Als die kip slim is, blijft die hier weg. Diep in mijn hondenhart hoop ik dat zij dat vergeet en toch nog een keertje komt overvliegen. Reken maar dat ik dan heel stilletjes in een donker hoekje van die kip ga proeven. Niemand die er ook maar iets van merkt.
Als het vrouwtje op een keer veren in de tuin vindt, zal ze verbaasd zijn. “Veren… kippenveren… hoe kan dat… Boebie, wat is dat… kom eens hier!” Ik kom overeind… ik rek me eens lekker uit. Ik heb net heerlijk liggen slapen. Met de meest onschuldige blik op mijn kop loop ik naar het vrouwtje.
Ze vraagt aan mij of ik weer een kip heb gevangen… Wie… Ik… Boebie…? Natuurlijk niet! Die kip is een beetje verkeerd op een tak geland en heeft daarbij wat veren verloren… Tja… kippen…
Het vrouwtje moest eens weten.
Babs en boebie Vogels 7Ik hoop wel dat je snel weer beter bent Babs. Steeds weer achterom kijken om te weten of er aan jouw achterkant niets mis gaat is ook heel erg vervelend.

Ik ga er eens bij liggen. Het is tijd voor mijn avondtukje.

Heel veel likjes, Boebie

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s