Phaenna (Phaantje): Dagboek juni 2017

‘Het dieet’

Door Sonja de Cooker

Hallo lieve mensen, hier ben ik weer.

Ik wil het eens met u over een hele delicate kwestie hebben. Ik had kortgeleden behoorlijk last van een darmprobleem. Ik schaam me wel een beetje om daar zo vrijelijk over te schrijven, maar u weet hoe ik ben, zoiets zit me dwars dus moet ik het delen. En uit ervaring weet ik dat het probleem bij u veilig is, dat u er met niemand over zult praten.
Phaenna Phaantje dagboek juni 2017 1Het begon allemaal met heel veel gepruttel in mijn buik. Het leek wel of er een hele fabriek werkzaam was in die buik van mij. Sonja maakte zich daar best wel ongerust over. Het gepruttel veroorzaakte veel lucht in mijn darmen, en die lucht wilde eruit. En eruit kwam het. Het leek wel oudejaarsavond, de ene knal na de andere.
Vroeger werd er door Herman Brood een liedje gezongen ”Maak van uw scheet een donderslag.” Nu lieve mensen, dat was bij mij echt het geval. Maar er was meer, met de knallen kwam ook de geur, zeg maar gerust de stank. Dus als ik er weer een liet vliegen, ging ik snel ergens anders liggen, om maar niet in de stank te hoeven liggen. Mario en Sonja vielen bijna flauw van de geuren die ik met grote frequentie de kamer in lanceerde.
Ook zij gingen met grote regelmaat ergens anders zitten of gingen even de kamer uit om maar aan de stank te kunnen ontsnappen. Mario zei: “Son, zo kan het echt niet verder, we moeten met Phaantje naar de dierenarts.”
Zo gezegd, zo gedaan. De dierenarts constateerde een darmontsteking, ik kreeg een kuurtje en dieetvoer. Dat kuurtje was geen enkel probleem, dat was een smakelijke tablet. Maar het dieetvoer was wel een probleem, echt niet te nassen. Ik weigerde pertinent die troep te eten, wat Sonja ook probeerde. Ze mengde er andere brokjes doorheen, deed er een beetje gekookte kip door of deed er een beetje bouillon overheen. Ik vond dat allemaal prima, ik at de gewone brokjes, de kip en de bouillon lekker op en liet het dieetvoer liggen. Sonja werd er helemaal wanhopig van en is toen maar rijst met kipfilet voor mij gaan koken. Nu lieve mensen, u begrijpt dat ik daar geen enkel probleem mee had. Gelukkig is mijn darmprobleem nu verleden tijd. Het is alleen wel jammer dat Sonja nu ook geen kip meer voor mij kookt, maar ja je kunt natuurlijk niet alles hebben.

Zo lieve mensen, dat was het weer.

Heel veel likjes van Phaantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s