Schuif aan bij Babs en Boebie: Waarom schoonmaken?

Babs en Borre kopafbeeldingDoor Bonneke van der Bij en Sonja de Cooker

Hallo Babs en Boebie!

Babs en boebie waarom schoonmaken 1Op de foto is te zien dat ik tijdelijk op de gang moet blijven, m’n vrouwtje gaat dan de vloer dweilen Ze zegt dan tegen mij dat het eigenlijk onbegonnen werk is, en dat ze maar heel kort plezier van de schone vloer heeft!
En dat komt door mij zegt ze! Beetje gelijk heeft ze wel: ik raus door de tuin en loop zo naar binnen, na de grote wandeling zit ik meestal onder het zand.
Het leek me wel leuk om het strand ook in huis te hebben.

Kunnen jullie verklaren waarom ze dan toch de vloer schoonmaakt?

Groetjes van Rosa

Ha lieve Babs,
Loop jij ook te glimmen van trots, nadat Rosa aan ons gevraagd heeft of wij kunnen verklaren waarom haar vrouwtje blijft dweilen om de vloer schoon te houden.
Ik denk dat jij, net zoals ik, daarop een antwoord hebt.
Allereerst Rosa, weet jij, dat je een zusje van mij bent. Je had in ons nest een mooi roze bandje om je hals. En dan… Wat sta jij prachtig op de foto! Je blijft ook zo keurig achter het gaas zitten. Dat doe je toch maar even. Weet jouw vrouwtje wel hoe geweldig dat is. Zij ziet toch ook dat je met een goed geplaatst duwtje het gaas zo weg kunt drukken. Jij blijft rustig zitten en laat het vrouwtje fijn haar vloer dweilen. Intussen denk jij stiekem: “mijn tijd komt nog wel.” En die komt al gauw genoeg.
Babs en boebie waarom schoonmaken 2Als jouw vrouwtje klaar is, gaat zij misschien met je wandelen of je mag heerlijk rondrennen door jouw tuin. Ik hoef je niet te vertellen wat er gebeurt als jouw vrouwtje de deur open doet om je weer binnen te laten… Precies… overal zand en vieze pootafdrukken op de vloer.
Heb jij ook door dat wij veel slimmer zijn dan onze vrouwtjes. Zij gaan steeds weer opnieuw aan de gang om het huis schoon te maken. Wij zouden de boel de boel laten en genieten van het heerlijke zand dat wij naar binnen gebracht hebben.
Babs en boebie waarom schoonmaken 3Vrouwtjes zitten heel ingewikkeld in elkaar. Ze houden van honden en ze houden van een schoon huis. Wij weten wel dat die twee niet samen gaan. Waarom zij dan wel blijven proberen om van ons te wensen dat wij ons als “vrouwtjes” gaan gedragen… Weet jij het nog?
Hier bij mij thuis heb ik geprobeerd om te beginnen met mijn bench. Die is voor mij. Van Boebie dus.
Als ik buiten lekker door het zand heb gerold, ga ik in mijn bench liggen om het zand uit mijn vacht te laten vallen. Heel voorzichtig probeer ik daar een zandbak te maken. Heb je door, Rosa, wat er hier gaat gebeuren? Het vrouwtje haalt mijn deken eruit en buiten zwaait ze zo hard met mijn bed, dat al mijn werk voor niets is geweest.
Daarna pakt ze de stofzuiger en maakt ook nog eens de bodem van mijn bench zandvrij.
Babs en boebie waarom schoonmaken 4Nu vraag ik je. Wie slaapt er in de bench… wie kan daar heerlijk in zijn zelf verzamelde zand liggen…
Juist. Al weer goed!
Het vrouwtje zou eens moeten proberen om te weten hoe fijn het is om in zand te liggen.
Ik ben bang, dat wij onze vrouwtjes niet leren begrijpen en zij snappen natuurlijk niets van ons.
Gelukkig houden we wel heel veel van onze vrouwtjes en strijken wij maar eens over ons hondenhart als ze weer met die rare schoonmaak-streken beginnen.
Doe maar een oogje dicht Rosa en blijf gewoon doen wat je leuk vindt, dan komt het allemaal goed.

Ach Babs, ik heb wel een lang stuk geschreven voor Rosa. Eens even proberen of ik nog iets kan schrijven over de poes van de buren.
Je weet al dat er hondjes naast onze tuin zijn komen wonen. Sinds een week weet ik dat zij ook een poes hebben. Die poes haalt het in haar hoofd om op een muurtje naast mijn tuin te gaan liggen. Op haar zij in de zon en ze doet alsof ik lucht ben. Ik heb heel hard geblaft… zij trekt zich daar niets van aan. Ze rekt zich eens lekker uit; gaapt een paar keer; doet haar ogen weer dicht en gaat door met slapen.
Babs en boebie waarom schoonmaken 5Is dit nu wat je noemt: een hopeloos geval? Ik ga het bijna geloven.
Mijn baasje en vrouwtje willen niet dat ik steeds weer tegen die poes ga blaffen en roepen mij naar binnen. Ik moet leren net te doen alsof die poes niet bestaat… ik ben ook bang dat zoiets niet echt gaat lukken. Wat wel zou kunnen is alleen maar kijken naar de poes. Niet Blaffen. Dat ga ik wel voor elkaar krijgen. Af en toe dan… Ik vind toch dat de poes moet weten dat ik haar toe sta om daar te liggen. Een enkele blaf moet er toch tegenover kunnen staan.
Ik hoop dat mijn baasje en vrouwtje dat ook begrijpen en mij niet voor elk blafje terug roepen. Pfff… Het leven van een Airedale gaat niet altijd over rozen.

Babs en boebie waarom schoonmaken 6Zo Babs ik ben aan mijn middagdutje toe. Ik ga dromen over de poes, die ik dan toch probeer weg te jagen…

Heel veel likjes van Boebie

Lieve Boebie,

Wat een eer dat jouw zusje jou en mij om raad vraagt, heb jij ook het gevoel dat je opeens een stuk gegroeid bent? Jij hebt de vraag prima beantwoord, ik denk niet dat ik wat toe te voegen heb. Misschien toch even iets tegen Margreet zeggen.” Lieve Margreet, van mijn vrouwtje weet ik dat jij een lieve schat bent, dat geloof ik natuurlijk graag, maar Margreet als het over onze zeer artistieke en creatieve geest gaat, moet jij toch nog een heleboel leren. Maar wanhoop niet, als je een beetje je best doet gaat dat ook zeker lukken.”

Babs en boebie waarom schoonmaken 7Nu wat die poes betreft, Boebie dat is hier ook een absolute ramp. Ze sluipen hier bij bosjes door de tuin en ik kan alleen maar vanaf het hekwerk naar ze kijken, zo frustrerend! Als ik blaf, hoor je gelijk: ”Babs stil, of je gaat naar binnen.” Om gek van te worden! Nee Boebie, we zijn er nog lang niet wat onze baasjes betreft, we hebben nog een lange weg te gaan.

Likjes, Babs

Lieve Babs,
Die poezen… ik heb er nog eens over nagedacht.
Misschien heb ik een idee om ze voorgoed uit de tuin te houden. Wij, Airedale’s en eigenlijk alle andere honden, gaan allemaal op een afgesproken moment bij mensen met katten op bezoek. Ongevraagd. Wij gaan ons net zo gedragen als hun poezen doen. We gaan hun tuinen in en zoeken een mooi plekje bovenop de bloemen om lekker in de zon te liggen. Als we daar genoeg van krijgen, doen we een plas en we graven voor één keer een kuil om onze keutel in te leggen.
Babs en boebie waarom schoonmaken 8Heb je ook door dat dit precies hetzelfde is wat al die poezen ook in onze tuinen doen.
Mijn vrouwtje heeft niet zo’n hekel aan katten als ik, maar de tuin vernielen en tussen de bloemen hun drolletjes begraven, daar wordt ze wel woest van.
Een poosje poes spelen, moet toch dé oplossing zijn voor ons probleem.
De vrouwtjes van de poezen worden natuurlijk heel boos op ons en zullen onze baasjes vragen of we direct onze honden willen terug roepen en vooral bij ons houden.
Zij doen dat meteen, maar niet voordat ze aan die poezen-mensen hebben gevraagd of zij met hun katten precies hetzelfde willen doen.
Wij zijn dan voorgoed van die treiteraars af. Het vrouwtje houdt een mooie en schone tuin.
En… ook heel belangrijk: geen katten voor het raam, die ons uitdagen omdat ze weten dat wij niet bij hen kunnen komen. Als ze me ergens giftig mee kunnen krijgen… Wat denk je Babs? We moeten onze hondenkoppen maar eens bij elkaar steken om dit idee met elkaar verder uit te werken.

Babs en boebie waarom schoonmaken 9Ik zie mijn knaagbotje liggen. Daar ga ik maar eens lekker op kauwen.

 

Heel veel likjes, Boebie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s