Phaenna (Phaantje): Dagboek juli 2017

‘Eendjes’

 Door Sonja de Cooker

Vandaag zijn we weer naar het kanaal geweest. Toen we daar om 8 uur ‘s morgens aankwamen was het al 20˚, dus raceten wij de dijk op om heerlijk in het kanaal te springen.
Wat wij in onze haast om in het water te komen over het hoofd gezien hadden, was dat er een moedereend met een hele reut jonge eendjes aan de kant zaten. Geschrokken van ons kabaal sprongen moeder en grut onder luid gesnater in het water.
Phaenna phaantje dagboek juli 2017 2Dat zag er zo schattig uit dat ik die eendjes wel eens van dichtbij wilde zien, dus zwom ik naar ze toe. Moeder eend vond dat prachtig, zij zag mij helemaal zitten en kwam mij luid snaterend tegemoet. Van plezier sloeg zij met haar vleugels op het water.
Phaenna phaantje dagboek juli 2017 1Mario en Sonja stonden ondertussen als gekken te schreeuwen dat ik uit het water moest komen. Zijn die twee nu zo dom? Zien zij niet dat moeder eend en ik elkaar hartstikke leuk vinden? Ik besloot die twee op de kant totaal te negeren en zwom verder naar het eendje toe.
Wat wel een beetje frustrerend was dat het eendje geen moment stil in het water bleef drijven, ze schoot van de ene naar de andere kant. Ik had echt moeite om bij haar te komen. Opeens had ik door wat het eendje mij wilde vertellen, ze wilde tikkertje spelen, en ik was hem. Die uitdaging nam ik natuurlijk graag aan, en met dubbele energie ging ik achter het eendje aan, ik was bijna bij haar, ik kon haar bijna aantikken, toen er vanaf de kant een enorm gebrul van Sonja kwam: “Phaenna kom hier NU!” Oei, Sonja was behoorlijk boos, en een boze Sonja is helemaal niet leuk, dat kan ik je verzekeren. Dus leek het me toch maar beter om afscheid te nemen van het eendje en naar de kant te zwemmen.
Het eendje zwom ook weg, maar niet zonder mij nog eenmaal gedag te snateren.
Phaenna phaantje dagboek juli 2017 3Jammer is dat toch hè, dat mensen altijd leuke spelletjes moeten bederven. Het zijn en blijven vreemde wezens!

Bij thuiskomt ben ik lekker in mijn mandje gekropen en heb liggen dromen dat mijn zusjes en ik met de eendjes gespeeld hebben, tikkie, jij bent hem.

Phaenna phaantje dagboek juli 2017 4Likje, Phaantje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s