Schuif aan bij Babs en Boebie: Echte Airedale Terriër!

Babs en Borre kopafbeeldingDoor Bonneke van der Bij en Sonja de Cooker

Ha lieve Babs,

Wat heb je een mooie kaart voor mijn verjaardag gestuurd! Ik ben nu geen pup meer maar een echte Airedale Terriër van 1 jaar. Weet je wat daar ook bij hoort… Ik ben zo verschrikkelijk trots op mezelf… Ik heb een paar dagen voor mijn verjaardag met mijn poot omhoog geplast. Het ging zomaar vanzelf, zonder dat ik er bij nadacht deed ik een van mijn achterpoten omhoog en plaste ik tegen een struik. Het vrouwtje zag het ook. “Kijk Boebie nu eens. Hij is een echte grote hond geworden.”
Babs en boebie echte airedale terrier! 1Voor jou is dit misschien een niemendalletje, omdat meisjes zoals jij nu eenmaal gewoon door de knieën blijven gaan om een plasje te doen. Bij ons, reuen is dat een heel belangrijke gebeurtenis.
Eindelijk worden wij voor vol aangezien en niet alleen maar liefkozend aangesproken met “pupje.”
Vlak na mijn ontdekking gebeurde er nog iets leuks.
Babs en boebie echte airedale terrier! 2Ik heb je verteld dat ik buurhondjes heb gekregen. Vanuit mijn tuin kan ik ze goed horen als ze met elkaar spelen, blaffen en ook wel eens ruzie maken. Als ik dat hoor, ren ik naar de kant van hun tuin, steek mijn kop door een opening in hun schutting en ga vrolijk mee staan blaffen. Ik begrijp precies wat zij elkaar laten weten met hun geblaf. Ik van mijn kant ben best bereid om een steentje bij te dragen. Je hebt zoiets nog nooit gehoord Babs. Het lijk wel een hondenconcert. Zo prachtig!
Het is alleen heel erg jammer dat mijn baasjes er niet zo vrolijk van worden. Zodra zij ons horen, moet ik onmiddellijk komen. Soms doe ik net alsof ik doof ben en blaf gewoon lekker door. Dat moet ik niet te lang volhouden, dan worden de baasjes boos.
Ik doe alsof ik van de prins geen kwaad weet een huppel naar ze toe. Ik ga netjes zitten en wacht op de beloning, die ik krijg omdat ik geluisterd heb… Als de baasjes door hebben dat ik eigenlijk alleen maar voor die lekkere koekjes kom, is de pret over.
Babs en boebie echte airedale terrier! 3Zodra ik mijn maatjes weer hoor blaffen, ben ik er vandoor om te zien of er hulp nodig is. Ik heb wel gemerkt dat wanneer ik alleen maar kijk en niet mee blaf en rustig zit te genieten, daar kan blijven zitten.
Soms wordt mij dat te moeilijk en doe ik als vanzelf weer mee.
Dan is het prijs… ik moet naar binnen. Het vrouwtje zegt dat we niet in een hutje op de hei wonen waar verder niemand is. Hier wonen we in een gewone straat waar de mensen niet zitten te wachten op honden die de buurt op eindeloos geblaf trakteren.
Ik snap daar dus niets van… denken die mensen nu echt dat wanneer zij met elkaar praten en lachen er niemand is die ze hoort… Vergeet het maar. Ik hoor dat zelf toch ook!
Het allerleukste komt nog Babs. Op een middag lig ik een keurige hond te zijn op het terras naast het vrouwtje. Opeens zie ik een klein beige hondje uit onze struiken te voorschijn komen. Het is Jara, één van de hondjes uit de buurtuin. Ze is door die opening gekropen. Zij kan daar doorheen. Ik niet. Zo…. Dat is leuk! Samen rennen wij door onze tuin en hebben lol samen. Zo met z’n tweetjes hoeven wij niet te blaffen. We begrijpen elkaar zò wel. Dat is pas keten zeg!
Babs en boebie echte airedale terrier! 4Het vrouwtje van Jara heeft niets in de gaten. Mijn vrouwtje heeft haar opgebeld om te zeggen dat één van haar honden bij mij speelt. Je begrijpt al dat het na een poosje uit is met de pret. Jara wordt opgehaald… jammer! Jara is een slimmerd. Zij weet nu hoe ze uit haar tuin bij mij kan komen. ’s Avonds is ze er weer.
Haar broertjes en zusjes zijn er niet bij. Eigenlijk hoopte ik daar een beetje op. Ze is weer opgehaald en een paar dagen later zit er gaas voor de opening in de schutting. Dat wordt weer blaffen…

Babs, ik ben nodig aan een tukje toe.

Heel veel likjes van Boebie

Lieve Boebie,

Super leuk voor jou dat je nu een volwassen Airedale geworden bent. Je hebt wel gelijk wat het plassen betreft, dat is niet zo mijn ding, ik blijf dat gewoon zittend doen.
Maar wat de visite in je tuin betreft, dat heb ik ook een keer meegemaakt, alleen vond ik het doodeng. Wij hebben hier achter ons een Duitse Herder wonen. Tommie heet hij.
Babs en boebie echte airedale terrier! 5En dat is toch wel zo’n pedante gast, als hij mij hoort gaat hij heel drammerig blaffen, zo van :”kom maar eens hier als je durft.” Ik kan dat natuurlijk niet over mijn kant laten gaan, dus ga ik aan het gaas staan en roep dan heel nuffig:”la,la, lalala.” En hem dan gemeen grijnzend aankijken. Je ziet hem dan van nijd gewoon uit zijn dak gaan, heel geinig is dat. Tot op een dag het gaas het begeven had en Tommie met een bloedvaart onze tuin in kwam. Ik rende keihard gillend naar het vrouwtje toe, die op haar beurt keihard tegen Tommie gilde dat hij terug naar zijn tuin moest gaan. Het baasje van Tommie kwam ook onze tuin in en gilde ook tegen Tommie dat hij terug moest komen, kortom een hele consternatie. Het baasje van Tommie wilde Tommie op zijn kop geven, maar mijn vrouwtje zei tegen hem dat alles goed was afgelopen, dat Tommie niets gedaan had, dus dat hij hem niet moest straffen.
Mijn baasje heeft het gaas weer gerepareerd en er voor gezorgd dat het deze keer ook goed stevig vast zit.
Maar Boebie, ik heb helemaal geen behoefte meer om naar Tommie toe te gaan, ik moet er niet aan denken dat dit nog een keer zou kunnen gebeuren.

Tijd voor mijn schoonheidsslaapje.

Likjes, Babs

Lieve Babs,

Wat een paniek daar bij jullie in de tuin! Jammer dat je niet even samen met Tommie hebt kunnen stoeien. Hij is misschien ook wel een beetje groot om mee te rollebollen. In het echt heb ik nog nooit een herdershond gezien. Op het plaatje ziet hij er erg indrukwekkend uit.
Ik ben dan 1 jaar geworden. Erg veel levenservaring heb ik nog niet. Wel heb ik in de gaten dat jouw vrouwtje goed begrijpt hoe wij honden kunnen denken.
Het is zo gemakkelijk om ons te straffen als iets niet helemaal gaat zoals het zou moeten… Jouw vrouwtje doet dat niet en komt zelfs voor Tommie op, als zijn baasje hem stevig wil toespreken.
Babs en boebie echte airedale terrier! 6En terecht Babs. Waardoor kwam Tommie in jouw tuin… Precies… het gaas, dat het baasje geplaatst had, was stuk. Daar kon Tommie zelf helemaal niets aan doen. Er zit een knetter groot gat in het gaas. Daar kruip je natuurlijk doorheen. Je zou wel gek zijn als je dat niet zou doen.
Bovendien heeft Tommie de tuin niet omgespit. Eigenlijk was er niets aan de hand. Gelukkig maar!
Dat je voorgoed een beetje bang bent van zo’n grote woest blaffende herder kan ik me wel voorstellen. Jij bent blij dat jouw baasje het gaas weer gerepareerd heeft… Ik vind het juist jammer dat er tussen mijn tuin en die van Jara, gaas voor het gat gezet is. Door de tuin racen met Jara is zo leuk. Zij is een klein hondje, waarmee ik super leuk kan spelen. Jammer dat jij en ik zo ver bij elkaar vandaan wonen. Samen stoeien met jou lijkt me ook reuze!
Dat gaat ‘m niet worden Babs. Daarover kan ik alleen maar dromen. Ik denk dat ik dat nu even ga doen. Als jij dat ook doet, hebben we toch in onze dromen samen kunnen spelen.

Heel veel likjes van Boebie

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s