Strandwandeling Rockanje 2017

Door Sonja de Cooker

De weersverwachting is niet al te best voor onze strandwandeling. Maar bij een herfstwandeling aan het strand hoort wind, en wind hadden we! Windkracht 6. Om half 12 verzamelden we ons op het parkeerterrein bij de Havannaclub.

Het was behoorlijk koud, dus hebben we onze leden maar vast naar de Havannaclub gestuurd om daar te wachten tot iedereen er was.

De verwarming staat hoog, dat voelt meteen een stuk beter. Voor we gaan wandelen staat Mario stil bij het verlies van onze voorzitter en wat zij voor het ATVN betekend heeft, hij vraagt om een ogenblik stilte.

Rockanje 2017 Ronald Aal 7

Om 12 uur gaan we wandelen. Marga staat buiten te wachten met lunchpakketjes voor onderweg. Ingrid en Fred de Jong hebben ook dit jaar het ATVN twee kratten met heerlijke appels geschonken. Lieve Ingrid en Fred, heel hartelijke dank voor deze geweldige geste. Dit is wat het ATVN het ATVN maakt, de betrokkenheid van de leden.

Dan gaan we het strand op. Op een paar kitesurfers na hebben we het strand voor ons alleen.

De honden genieten met volle teugen, en wij worden door de harde wind gezandstraald.

Het is iedere keer opnieuw weer heerlijk om naar die spelende honden te kijken, zoveel honden bij elkaar, en geen enkele wanklank, super gewoon. Terwijl de honden uitgelaten over het strand rennen, hebben sommige baasjes het toch wat moeilijk met de koude snijdende wind. Ook ik behoor bij de koukleumen die al dromen van de terugweg. Ik heb al visioenen van warme chocolademelk met slagroom.

Na een tijdje gewandeld te hebben, gaan er stemmen op om terug te wandelen. Ik, die altijd de lange wandeling loopt, weet niet hoe snel ik me aan moet bieden om de groep die de korte wandeling wil lopen te begeleiden. Ik weet het, ik ben een watje, maar we hebben ook nog eens de wind tegen op de terugweg!

Rockanje 2017 Les Burggraaf 2

Terwijl wij teruglopen, gaan de dapperen onder ons welgemoed verder.

Rockanje 2017 Les Burggraaf 3

Wij zien de Havanaclub dichterbij komen en zetten de pas erin. Verbeeld ik me het nu, of ruik de chocolademelk al! De wind striemt in onze gezichten, je ziet zelfs de honden kleine ogen maken.

Rockanje 2017 Ronald Aal 15

Van de echte ‘diehards’ werd nog een groepsfoto gemaakt, terwijl wij binnen en beetje beschaamd, maar wel heerlijk warm toekeken.

Hier zijn geen woorden bij nodig! Dit is echte liefde.

En dan komt er een eind aan een heerlijke dag. Super dat jullie er weer waren. Ook leuk om zoveel nieuwe gezichten te zien, en om te vernemen hoe enthousiast de nieuwe ATVN-ers over onze bijeenkomst waren. Ik hoop jullie allemaal weer te zien op onze nieuwjaarsreceptie op 21 januari 2018.

Tot volgend jaar.

Sonja.

Hieronder het filmpje van de wandeling deze is gemaakt door Cees Zwaan.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s