Beau: Een zomer zonder angst!

Een nieuw waargebeurd verhaal van Beau uit België, door Marc Weyts

 

Hallo lieve ATVN-ertjes,

Ik wil heel eerlijk met jullie zijn ! Ik ben eigenlijk nog altijd wat droevig ! Niet omdat de zomer alweer op zijn eind loopt, al vind ik dit ook natuurlijk helemaal niet zo fijn ! Neen, ik ben nog steeds wat treurig omdat ik vorige maand jullie geen verhaaltje mocht schrijven.

Het heeft heel lang geduurd vooraleer ik begreep hoe dit kwam.
Wij begrijpen namelijk helemaal niet die mensentaal, kunnen ze ook niet spreken en moeten het dan maar stellen met bepaalde klanken die steeds weer terugkomen en die ons vertellen wat jullie mensen ons willen zeggen of wat jullie van ons verlangen.
Gelukkig hebben wij voor alles een bijzonder goeie speurneus gekregen en kunnen we heel goed aan het gezicht en de handelingen van onze baasjes zien wat er zich op dat moment afspeelt. Er zou met mij namelijk iets ergs aan de hand geweest zijn, nog niet zo lang geleden. Dat kon ik duidelijk zien aan hun gezicht dat af en toe een heel andere vorm en kleur aannam.
Eigenlijk is dat het enige wat ik er over kan zeggen. Het belangrijkste is dat mijn baasjes nu heel opgelucht blijken te zijn en ik moet eerlijk toegeven dat ik dat ook wel ben. Niet alleen opgelucht, maar ook blij en gelukkig ! Ik voel me super nu !
Hoe dat nu eigenlijk allemaal komt, kunnen mijn baasjes het jullie veel beter zelf uitleggen ! Hiervoor ga je nog eens naar de vorige nieuwsbrief of kijk je gewoon eens naar de website van ATVN! Jaja, je leest het goed … ik heb zelfs de voorpagina gehaald ! Wanneer jullie surfen naar het artikel ‘Beau heeft haar leven terug … en wij onze hond !’, zal alles jullie beslist duidelijk worden en dan zullen jullie ook begrijpen waarom ikzelf vorige maand geen verhaaltje mocht schrijven.
Beau een zomer zonder angst! 1Zo, dat heb ik ook weer eens fijn allemaal uiteengezet en hoef ik ook hiervoor niet meer bang of angstig te zijn. Jullie mensen, begrijpen immers die mensentaal en daar hebben jullie dan weer een streepje voor op ons, wij hondjes. Bovendien hoop ik dat jullie het artikel van vorige maand allemaal gelezen hebben, want het was best belangrijk hoor ! Zij die dit dus nog niet gelezen hebben, zijn gewaarschuwd !
En dan wil ik het nu verder met jullie over deze zomer hebben, die alweer bijna op zijn eind loopt. Jammer toch dat het maar één keer zomer is op een jaar ! Het zonnetje, het strand, de zee, de hommeltjes en de bijtjes, de geur van de barbecue en nog zoveel meer !
Ik heb echt van alles meegemaakt deze zomer, teveel om op te noemen ! Maar één van de mooiste dingen was het bordje dat mijn baasjes op ons tuinhek aan de kust hebben geplaatst : ‘Home is where the dog is !’ Jullie kunnen wel denken hoe dit mijn ego streelde ! Vaak vertoef ik vlakbij dat bordje, want ik wil namelijk iedereen laten zien dat ik het ben, dat hondje op dat bordje !
Beau een zomer zonder angst! 2Ik ben met mijn baasjes naar de kermis geweest en was helemaal niet bang van al die geluiden die je anders nooit hoort ! We hebben moeder en vader zwaan gezien met hun baby’tjes. Ze zaten gewoon langs de weg bij een hele lange sloot.
Eén van mijn baasjes wou een foto nemen van dichtbij, maar dat was buiten moeder zwaan gerekend hoor ! Die sputterde en blies mijn baasje een heel eind terug. Ik mocht ook niet uit de auto komen en vond het jammer dat ik die hele familie op een afstand achter het glas moest bewonderen.
Beau een zomer zonder angst! 3We zijn naar de poesjes van een nichtje van me gaan kijken en ik kon ze niet te pakken krijgen, want voor ik het wist zat er eentje vliegensvlug boven op de kast en daar kan ik natuurlijk niet bij.
Beau een zomer zonder angst! 5We hebben in de buurt van Sint-Niklaas een heel erg mooi kasteel bezocht en ik mocht op de foto onder één van die rode schildknapen die er de wacht hield en ook wel wat van mij weg had.

Deze zomer ben ik ook weer geplukt en zie maar hoe mooi ik dan telkens weer ben. Als je ’t mij vraagt … een plaatje gewoon !
Beau een zomer zonder angst! 7En verder heb ik natuurlijk alweer heel veel gezwommen in de zee en gespurt op het strand en heerlijk achteraf door mijn baasjes verwend geworden met een douche achteraf en een handdoek rond heel mijn lijfje en zacht dat dit aanvoelde !
Beau een zomer zonder angst! 8Oh ja, er is nog iets gebeurd. Het is mij gelukt om een hommeltje te pakken te krijgen. Het beestje zat alsmaar te zoemen en te zoemen op een grote struik bloemen in onze tuin. Ik wou er echt mee spelen, had helemaal geen kwade bedoelingen en telkens ik met mijn neus wat dichterbij kwam, vloog het en stak het zich weg in een ander bloemetje. Op een bepaald moment was ik het blijkbaar iets te vlug af en had ik het even te pakken. Ik wou het echt geen kwaad doen hoor, maar het viel tegen de grond aan en bewoog niet meer. Wat waren mijn baasjes toen kwaad op me zeg !
Zo komt er alweer een eind aan dit verhaaltje, lieve ATVN-ertjes.
Wanneer ik jullie mijn volgend verhaaltje zal schrijven, staat oktober alweer voor de deur en als jullie mijn levensverhaal al wat beginnen te kennen, dan weten jullie dat de ene feestmaand na de andere hier in aantocht is.
Maar laten we nog even genieten van deze zomer die alweer bijna voorbij is en laat dat bekende deuntje van Gerard Cox nog maar even weg !

Beau een zomer zonder angst! 9Ik ga nu terug naar buiten en hoop volgende maal jullie weer heel wat te kunnen vertellen !

Blije, gelukkige en zonnige groetjes van Beau uit België ! X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s