Schuif aan bij Babs en Boebie: De egel

Babs en Borre kopafbeeldingDoor Bonneke van der Bij en Sonja de Cooker

Ha lieve Babs,

Heb jij dat ook, dat je ’s avonds voor het slapen gaan nog even wat langer buiten in de tuin wilt blijven?
Er is zoveel meer te ruiken en te horen.
Als het baasje of het vrouwtje roept om te laten weten dat het tijd is om naar binnen te komen, heb ik er moeite mee om meteen naar de deur te rennen en keurig te luisteren.
Een paar weken geleden heb iets heel nieuws meegemaakt.
Ik ben helemaal achter in de tuin en ik merk dat een iets vreemds is. Ik heb het nog niet eerder gezien. Eerst ga ik maar eens blaffen… Foute boel! Het is al laat in de avond, om dan te blaffen terwijl de meeste mensen al proberen te slapen… Daar moet ik op die tijd bij de baasjes niet mee aankomen.
Ik kan niet anders deze avond. Er kruipt iets over het gras en ik wil dat hebben. Het is niet gemakkelijk om het te pakken. Het loopt heel langzaam en wil liever niet door mij opgepakt worden.
Babs en boebie de egel 2Ik snap daar niets van. Al is het al laat en heel erg donker…
Ik ben altijd in voor een spelletje. Een soort tikkertje spelen. Dat vindt elk dier toch leuk. Het vrouwtje fluit nog een keer om te laten horen dat ik nu toch echt moet komen.
Als dat beestje zich nu eens laat pakken, dan kan ik het meenemen en aan het vrouwtje en het baasje laten zien.
De baas heeft een zaklamp gepakt. Als hij naar mij schijnt, roept het vrouwtje dat ik iets van het gras wil oprapen. Zij heeft dus door dat ik met iets heel bijzonders bezig ben. Nu mag ik vast wel wat langer buiten blijven. Dat is dus niet de bedoeling Babs.
Het baasje roept: Boebie! Hier!!!
Oef, nu is het menens. Het is mij gelukt om dat rollende ding in mijn bek te nemen. Ik kan er nu regelrecht mee naar de baasjes lopen om te laten zien waarom ik echt niet direct naar hen kon komen.
Terwijl ik naar de deur ren roept het vrouwtje: “Volgens mij heeft Boebie een egel in zijn bek. Hoe is dat nu mogelijk. Zo’n prikkend beest. Dat doet toch pijn!”
Babs en boebie de egel 3Ik merk wel Babs, dat het niet net zo voelt als een bal. Maar ja, het is rond en deze rolt zelf. Dat kan ik toch niet laten gaan.
Binnen in de gang laat ik hem uit mijn bek vallen.
“Het is ècht een egel.”
Het vrouwtje is onder de indruk van mij. “Dat hij die egel meeneemt in zijn bek…” Ik denk dat het vrouwtje mij heel stoer vindt!
Het baasje wil de egel oppakken om hem weer in de tuin te zetten. De baas laat hem snel weer los om eerst een dikke handdoek te pakken, voordat hij dat trucje nog een keer gaat proberen. Zie je wel Babs, de baas pakt die egel niet eens met zijn blote handen. Ik doe dat gewoon met mijn bek! Wij durven toch veel meer dan mensen.
Natuurlijk ben ik het helemaal niet eens met de baas. Die egel kan toch bij mij in de bench slapen. Ik probeer dus sneller te zijn dan de baas. Helaas heb ik niet op het vrouwtje gerekend. Zij grijpt mij bij mijn halsband. Je snapt wel dat ik geen kant meer op kan. Echt flauw!
Babs en boebie de egel 1De baas heeft met de handdoek de egel weer achter in de tuin gezet.
De deur gaat op slot. Einde van de pret.
Ik ga in mijn bench en ga maar eens nadenken hoe het geweest zou zijn als ik een egel te logeren had. Gezellig samen op mijn warme deken.

Heel veel likjes, Boebie

Lieve Boebie,

Wat dapper van jou om de egel in je bek te nemen, dat heb ik ook een keer geprobeerd toen er hier een egeltje in de tuin liep, maar ik heb hem meteen weer laten vallen, dat deed kei veel pijn joh! Heb jij nu geen gaatjes in je tong?
Babs en boebie de egel 4
Toen er hier laatst een egel in de tuin liep, ging ik heel hard blaffen, om dat irritante ding weg uit mijn tuin te krijgen, maar daar trok het monster zich helemaal niets van aan, hij rolde zich als een balletje op, en bleef gewoon liggen, om gek van te worden. Dan schaam je, je als Airedale toch rot, dat je zo’n klein mormel niet de baas kunt zijn. Nee Boebie, dat vind ik maar niks. Ik heb dus nu, op dit moment, resoluut, (en tussen ons gezegd en gezwegen, ook om geen gezichtsverlies te lijden) besloten om die nare beesten gewoon te negeren en net te doen of ik ze niet interessant vind. Misschien gaan ze dan wel uit zichzelf weg.
Babs en boebie de egel 5Ik hoop dat ik dat kan volhouden, want bij de gedachten alleen al, dat er zo’n trol door mijn tuin banjert, gaan al mijn haren overeind staan en heb ik al de neiging om in blaffen uit te barsten.

Babs en boebie de egel 6Zo Boebie, het wordt weer tijd voor een slaapje.

Heel veel likjes, Babs

Ha lieve Babs,

Wat knap dat jij een egel kunt negeren. Bij mij is dat nu niet het eerste wat bovenaan mijn lijstje staat.
Bij mij is dat meer “er op af.” Alles wat beweegt, geluid maakt of zonder te vragen in mijn tuin komt, betekent niet dat ik daar eens rustig naar ga liggen kijken. Zelfs als ik lekker lig te soezen met mijn ogen dicht, spring ik overeind en ga er met een vaart naar toe. Stel je eens voor dat het iets is waarmee ik kan spelen… dat kun je toch niet aan je voorbij laten gaan.
Soms is het ook wel eens eng en zou ik willen wegkruipen. Dat vind ik dan weer niet zo stoer. Ik steek mijn neus omhoog en doe alsof ik nergens bang voor ben. Daarbij begin ik meteen flink te blaffen om vooral te laten merken dat Boebie er aan komt… Meestal zijn het vogels, die ik uit mijn tuin wil jagen. Dat lukt goed. Voordat ik bij ze ben zijn ze al weggevlogen. Ze komen vaak weer terug. Dat wegjagen is me toch een leuk spelletje!
Babs en boebie de egel 7De egel liet zich gemakkelijk pakken. Hij liep niet weg maar rolde zich op. Voor mij was het zo gepiept om hem te pakken. Ik vind het nog steeds jammer dat hij niet bij mij in de bench mocht slapen. Ik heb daar nog eens goed over nagedacht Babs. Eigenlijk is het niet eerlijk dat ik elke avond alleen in mijn bench moet slapen.
De baas en het vrouwtje liggen ook gezellig in één bed.
Waarom kan zoiets voor mij niet.
Weet je wat ik het liefst zou willen. Samen bij de baas en het vrouwtje in bed. Dat bed is groot genoeg. Ik kan gemakkelijk tussen ze liggen. Heerlijk lijkt me dat.
Soms mag ik ’s morgens naar de slaapkamer. De baas heeft mij gehaald en ik mag het vrouwtje begroeten. Dat is zo leuk!
Babs en boebie de egel 8Het eerste wat ik doe is het vrouwtje likken. Ik ben zo blij dat ik haar weer zie. Daarna spring ik boven op het bed om haar nog eens flink te besnuffelen. Het vrouwtje moet er om lachen, aait mij en kroelt achter mijn oren. Ik vergeet wel altijd dat ik behoorlijk scherpe nagels aan mijn poten heb. Als ik in mijn enthousiasme een beetje al te hard aan haar kom, is het uit met de pret.
De baas neemt mij weer mee naar de gang en doet de deur dicht.

Ik heb straks wel iets om bij weg te dromen als ik lekker buiten in het zonnetje ga liggen.

Babs en boebie de egel 9Heel veel likjes, Boebie

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s