Beau: Een dutje doen bij de dierenarts!

Een nieuw waargebeurd verhaal van Beau uit België, door Marc Weyts

Hallo lieve ATVN-ertjes,

Op het moment dat ik jullie dit nieuwe verhaaltje schrijf, hangt er nog een dichte mist buiten. Het is het begin van een hele mooie nazomerdag.
Nu de herfst zijn intrede heeft gedaan, ga ik jullie binnenkort enkele mooie foto’s kunnen tonen.
beau dutje doen bij de dierenarts! 1Al die verkleurende bladeren aan de bomen zorgen ervoor alsof het lijkt dat er plotseling een andere boom voor je staat. Ja lieve ATVN-ertjes, toen ik heel klein was, zag ik niet wat er gebeurde, maar nu kan ik jullie wel al veel vertellen over dit prachtig kleurrijk seizoen.
De afgelopen maand september is er niet zoveel rond mij gebeurd. Alles ging zijn gewone gangetje.
Alleen heb ik wel iets meegemaakt deze maand wat niet zo leuk was, maar nadien wel leuk werd. Het was heel erg nodig en ben blij dat ook dit alweer achter de rug is.
Bij het lezen zullen jullie nu wel denken ‘Wat is er met die Beau toch altijd aan de hand ?!’.
Maar net zoals bij mensen, moeten wij nu eenmaal ook eens naar de tandarts. Wees gerust, het was niet zo erg hoor, want alles wat er diende te gebeuren kon onze lieve dierenarts ook doen.
Er was namelijk een tandje dat een beetje te diep in het onderliggend tandvlees kwam. Natuurlijk heb ik dit al een tijdje gevoeld en voelde dit soms wel wat pijnlijk aan. Alleen, hoe moest ik dit mijn baasjes duidelijk maken ? Ik spreek niet dezelfde taal als hen. Ik kon het ook niet tonen. Ik kon toch moeilijk altijd mijn tanden aan hen laten zien. Ze zouden dan wel eens iets heel anders van mij kunnen denken en misschien wel bang van me worden. Neen, ik dacht bij mezelf dat ik ook deze last maar zelf diende te dragen en hoopte dat het niet pijnlijker voor me zou worden. Wij honden kunnen heus wel wat pijn aan hoor, maar leuk is dit natuurlijk niet.
Gelukkig kijken mijn baasjes me af en toe eens heel goed na. Of er niet teveel haartjes vast zitten tussen mijn pootjes, of mijn nageltjes niet te lang worden, of er zich geen vieze beestjes in mijn vacht bevinden, mijn oogjes netjes zijn en zo kijken ze ook af en toe eens in die prachtige Airedale-mond van me. Ik hoop dat jullie baasjes dit ook geregeld bij jullie doen hoor, want da’s wel heel belangrijk ! Zo keek één van mijn baasjes heel goed bij me naar binnen en bekeek hij alle tanden zowel rechts als links. Ik dacht bij mezelf ‘Kijk nu toch eens goed naar die plaats die zo vervelend bij me aanvoelt !’ en ja hoor, gelukkig hield hij hier halt. Hij inspecteerde het heel grondig en naar het schijnt had die ene tand al een gaatje geboord in het tandvlees, tenminste dat heb ik uit hun reactie toch kunnen opmaken. Het duurde dus niet lang of ik stond op de onderzoekstafel bij onze dierenarts. Ik was helemaal niet bang en bij alles wat ze deed zei ze hoe flink ik wel was. Dat is natuurlijk altijd leuk om te horen en flink was ik wel degelijk hoor ! Er werden wat haartjes van mijn rechterpoot weggehaald en de dokter kwam zelfs met een naald naar me toe. Een naald die zomaar in mijn poot terecht kwam en nog deed het me niks en werd het woordje ‘flink’ voor de zoveelste maal herhaald. Leuk toch !
beau dutje doen bij de dierenarts! 2Maar toen gebeurde er plotseling iets met mij. Ik kreeg het wat warm en koud tegelijk en voelde dat ik niet zo goed meer recht kon blijven staan. Ik zakte letterlijk door mijn poten en zag hoe mijn baasje samen met de dierenarts mij zachtjes neerlegden.
Toen ik daar lag kon ik niet veel meer doen en leek het of ik in slaap zou vallen. Dat wou ik natuurlijk kost wat kost vermijden en ik deed er alles aan om dit niet te laten gebeuren. Stel je voor zeg ! Je gaat bij de dierenarts toch geen dutje doen ! Dat zou helemaal onbeleefd zijn !
Wat er daarna gebeurde kan ik jullie niet vertellen, want dat herinner ik mij niet meer. Zou ik dan toch zo onbeleefd geweest zijn en eventjes lekker in slaap gevallen zijn ? Wat ik me wel herinner en nu nog steeds merk is dat ik plotseling helemaal geen pijn meer had ! Die was opeens verdwenen ! Ik vermoed dat onze dierenarts iets aan dat ene tandje heeft gedaan, maar wat juist, dat kan ik jullie niet vertellen. Ik kon deze maal namelijk niets opmaken uit het gesprek dat de dierenarts met mijn baasjes voerde. Feit was, dat al stond die ene tand er nog steeds, deze helemaal geen pijn meer deed en dat was voor mij natuurlijk het allerbelangrijkste. Je valt even van de ene minuut in de andere in slaap en die vervelende pijn die er wel degelijk was, is opeens verdwenen. Raar toch en voor mij onverklaarbaar. Wat heb ik toch alweer geluk dat mijn baasjes altijd zo alert blijven, mij zo goed kennen en snel gezien hebben als er iets niet klopt.
beau dutje doen bij de dierenarts! 3Na het bezoekje bij de dierenarts werd ik weer flink vertroeteld en dat liet ik graag bij me gebeuren. Ik heb een paar uurtjes heerlijk geslapen in mijn bench en toen ik wakker werd keken mijn baasjes nog eens naar dat ene tandje. Het leek allemaal dik in orde te zijn en ik voelde met mijn tong dat de dierenarts zelfs ook al mijn tandjes heerlijk gepoetst had. Ze voelden zo fris en glad aan.
beau dutje doen bij de dierenarts! 4Zo lieve ATVN-ertjes, er mag dan wel hier niet veel gebeurd zijn in september, toch was dit verhaaltje alweer boeiend genoeg om te lezen, vinden jullie ook niet ?! Jullie weten ondertussen uit vorige verhaaltjes dat er hier enkele feestmaanden zijn aangebroken met enkele verjaardagen en alweer een nieuw jaar dat voor de deur staat. Ik vertel er jullie binnenkort natuurlijk weer alles over en nu mijn tandjes allemaal zo netjes zijn en ik geen pijn meer voel, zal ik des te meer een hap kunnen nemen in al dat lekkers dat met die feesten in mijn eetbakje terecht komt. Ik kijk er al naar uit en vertel jullie dus meer in mijn volgend verhaaltje !

Herfstgroetjes van Beau uit België !  xxx

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s