Beau: Heerlijke stukjes taart!

Een nieuw waargebeurd verhaal van Beau uit België, door Marc Weyts

 

Hallo lieve ATVN-ertjes,

Mijn tandjes voelen nog altijd heel fris en glad aan hoor. De pijn is helemaal verdwenen ! Ik had jullie in mijn vorig verhaaltje al verteld dat er hier enkele feestmaanden aankomen.
De eerste verjaardag is ondertussen alweer verleden tijd en wat heb ik toch bitter weinig hiervan in mijn eetbakje gezien ! Heel triest hoor !

Beau heerlijke stukjes taart 1

Eén van mijn baasjes was jarig en uiteraard kwam er visite langs. Er werd van alles op tafel geplaatst en ik heb vele rondjes gemaakt om al dat lekkers op te snuiven.
Wel drie verschillende taarten stonden opgesteld en ik zag hoe snel deze werden aangesneden en aan de gasten werden aangereikt.
Je gelooft het of niet, maar geen enkel stukje taart kwam in mijn eetbakje terecht. Is dat nu niet verschrikkelijk ?! Ik kreeg wel een lekkere dentastick toegestopt, maar dat kan je nu toch niet vergelijken met een stukje taart !
Ik zou geen Airedale zijn mocht ik niet vindingrijk zijn en besloot dan maar in de afgelegen keuken op onderzoek te gaan. Daar aangekomen zag ik de geopende doos op de rand van de tafel staan met nog enkele stukjes taart erin. Ik liep er voorbij met mijn neus omhoog en durfde echt niet iets aan te raken. Wat rook dat lekker en net toen ik alle moed bij me had verzameld om tot bij die stukjes taart te komen, kwam toch wel één van mijn baasjes de keuken binnen zeker ! Niets vermoedend nam hij de doos en daar gingen mijn taartjes !

Beau heerlijke stukjes taart 2

Ik zag dat die laatste drie stukjes alweer met de grootste zorg door hem op een bord werden gelegd. Ik hoopte nog even dat hij die alle drie tegelijk niet kon wegbrengen, maar neen hoor … ééntje op de arm en de andere twee in elke hand één en weg waren mijn heerlijke stukjes taart.
Ik zag dat mijn baasje het zo druk had en vond het jammer dat hij niet eens oog voor mij had.
Gelukkig was hij één ding vergeten en dat was de vaatwasser. Die was open blijven staan en zonder dat het iemand zag, heb ik mij dan maar tegoed gedaan aan een rechtopstaand bord in die machine wat duidelijk van iemand kwam die het blijkbaar toch niet zo lekker had gevonden, maar wat voor mij dan weer wel heel goed uitkwam. Ik had alles afgelikt en genoot van het feit dat wanneer plotseling mijn baasje terug in de keuken kwam, hij helemaal hier niks van gemerkt had.

Beau heerlijke stukjes taart 3

Wel ging de vaatwasser dicht, maar dat mocht van mij gerust. Alles was toch geschied.
Ik liep terug naar de woonkamer en zag hoe sommigen hun verhaal in geuren en kleuren vertelden en anderen dan weer heel aandachtig luisterden. Het was van deze laatste dat ik dan eindelijk toch nog wat kon verkrijgen. Ik dacht bij mezelf ‘Jaja, vertel maar verder, zoveel je wil !’ en zolang ik ondertussen een stukje van de chips, een koekje of iets anders kon bemachtigen, was er bij mij geen vuiltje aan de lucht.

En zo lieve ATVN-ertjes, komt er alweer een eind aan dit verhaaltje.

Gelukkig hebben wij een meer dan voortreffelijke speurneus van Onze Lieve Heer gekregen. Zo weten wij heel snel wat er zich voor lekkers in elke verpakking bevindt. Het is dan telkens afwachten wat er voor ons aan vastzit, maar gelukkig hebben we ook nog pareltjes van oogjes meegekregen die echt wel soms helemaal niet te weerstaan zijn. Het is onze kunst om zo iemand aan te kijken tot hij helemaal hiervoor bezwijkt en wees er maar zeker van dat wij dit heel goed kunnen hoor !

Binnenkort is het mijn verjaardag en hopelijk komt er dan wel een stukje taart in mijn eetbakje !
Afwachten lieve ATVN-ertjes, ik vertel jullie alles alweer in een volgende nieuwsbrief !

Culinaire groetjes van Beau uit België ! X

 

Marc,

Namens alle lezers van jouw leuke verhaaltjes, nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag.

Beau heerlijke stukjes taart 4

Ik hoop dat we nog heel lang mogen genieten van belevenissen van Beau.

Sonja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s