Schuif aan bij Babs en Boebie: Spelbreker

Babs en Borre kopafbeeldingDoor Bonneke van der Bij en Sonja de Cooker

Ha lieve Babs,

Babs en boebie spelbreker 2Liggen er bij jou ook zoveel afgewaaide takken in de tuin? Alsof dat nog niet genoeg is heeft het vrouwtje een snoeischaar gepakt en is flink gaan knippen. Overal in de tuin liggen steeds meer takken op de grond. Leuk werk! Vooral voor mij. Er is niets zo fijn als slepen met takken.
Het vrouwtje knipt een tak af en ik ga er snel mee aan de haal. Ik sleep ze dwars door de hele tuin. Weet jij dat er zoveel takken van de struiken geknipt kunnen worden? Steeds als een nieuwe tak op de grond valt, laat ik die ik in mijn bek heb los en ren ik naar de volgende om te pakken.
Dit is een super leuk spelletje. Hoe weet het vrouwtje dat ik dit zo graag doe. Knap van haar, vind je niet?

Babs en boebie spelbreker 3
Heel veel takken liggen op de grond als het vrouwtje stopt met de schaar. Ze gaat nu zelf de takken bij elkaar rapen en legt ze op en heel andere plaats dan waar ik ze net heb neergelegd.

Dat is niet de bedoeling… Wat doet ze nu… Ze gaat er met mijn takken vandoor. Ho, ho dat gaat zomaar niet. Alle takken die zij op een hoop heeft gelegd, pak in vlug weer in mijn bek en breng ze terug.
“Niet doen Boebie. Die takken moeten daar blijven.”
Snap jij dat Babs. Wat maakt het nu uit waar die takken liggen. Het schijnt niet de bedoeling te zijn dat ik bepaal waar dat is. Het vrouwtje wil een grote hoop met takken. Ik wil met de takken slepen.

Babs en boebie spelbreker 4

Het vrouwtje zegt nog tegen mij waar ik naar toe moet met en dikke knoeperd. “Kom maar Boebie, deze kant op.”
Daar doe ik niet aan mee hoor. Ik vind er niets aan. Dat is geen spelletje.
Ik blijf lekker doen wat ik leuk vind. Slepen dus… mijn kant op. “Boebie!”

Babs en boebie spelbreker 5

Weer vindt het vrouwtje dat ik de takken moet laten liggen op haar berg.
Ja dag, dat doe ik dus echt niet. “Boebie!!” Oef, ik geloof dat ze een beetje boos begint te worden. Ik hoor het aan haar stem.
“Boebie, kom!”
Nu moet ik echt gaan luisteren. Ik loop naar haar toe; ze pakt me bij mijn halsband; doet de deur open; ik moet naar binnen.
Daar zit ik dan. Ik zie dat zij al mijn takken naar haar berg gaat brengen.
Na een poos ligt geen tak meer in de tuin. Alles ligt op een grote hoop.
Het is om treurig van te worden… Ik denk dat, als ik straks weer naar buiten mag, toch maar eens probeer of ik heel voorzichtig wat van die takken terug kan slepen.

Nu eerst maar eens een tukje doen.

Heel veel likjes, Boebie.

Lieve Boebie,

Ik weet precies wat jij voelt, het is echt balen dat onze vrouwtjes niet begrijpen hoe belangrijk ons werk is.
Die stokken horen door ons op de goede plek gelegd te worden, en wie weet nu het beste wat een goede stokkenplek is? Helemaal goed geraden, wij! Wij weten ook heel goed wat je allemaal met zo’n stok kunt doen. Onze baasjes kunnen niets anders verzinnen dan de stokken op een grote hoop te leggen, lekker fantasievol, maar niet heus. Nee, dan wij, wij verzinnen er van allerlei leuke dingen bij. Laat ik je een voorbeeld geven.
GBabs en boebie spelbreker 6isteren was mijn baasje met het openhaardhout bezig, net als jouw vrouwtje kwam hij niet verder dan het hout op een grote stapel te leggen. Tjonge, jonge, wat heeft die man toch een rijke fantasie. Uiteraard was ik het daar niet mee eens, en ging eens kijken of ik daar iets aan kon doen. Opeens zag ik een prachtig stuk hout met de bast er nog aan vast, werkelijk een juweeltje.
Babs en boebie spelbreker 7Ik nam dat stuk hout in mijn bek, liep er mee naar binnen en ging onder de eettafel op mijn gemak de boomschors van het stuk hout halen, ik kan je vertellen dat het een heel karwei was. Toen de bast eraf was heb ik die in duizenden kleine stukjes gebeten, in alle bescheidenheid moet ik zeggen dat het een waar stukje kunst was, de grond lag bezaaid met bruine bast kruimels, zo mooi, om in te lijsten gewoon!
Toen het baasje binnenkwam liet ik hem mijn kunstwerk zien, en wat dacht je dat hij zei? “Foei Babs, wat heb je weer een puinhoop gemaakt.” Kijk Boebie, met zulke cultuurbarbaren leef ik nu in een huis. Nee, het zit ons niet mee.
Babs en boebie spelbreker 8Ik ben toen maar, terwijl het vrouwtje de stofzuiger tevoorschijn haalde om mijn kunstwerk te vernietigen, een schoonheidsslaapje gaan doen.

Likjes Babs

Ha lieve Babs,

Ben jij ook zo blij dat je een hond bent en geen mens?

Ik heb eens goed nagedacht en ben er achter gekomen dat wij een veel leuker leven hebben dan onze baasjes en vrouwtjes.
Wij genieten van alles om ons heen. Wij zijn blij met elk dingetje wat we vinden en kunnen werkelijk alles gebruiken om ons te vermaken. Laat de baas of het vrouwtje iets slingeren dan doen wij daar iets mee.
Is jou ook opgevallen dat er meestal commentaar komt als wij de door hen achtergelaten spullen gebruiken om daar een stevig onderzoek op los te laten?

Ik heb net ontdekt dat ik heerlijk kan trekken en scheuren aan een dweil. Knagen aan een rieten mand… Heb jij dat al eens geprobeerd Babs. Nadat je vreselijk opgewonden bent, omdat er een poes door jouw tuin loopt, kun je al je ergernis kwijt raken door je kaken in zo’n mand te zetten. Het werkt zeer ontspannend. Moet je eens doen als je echt nijdig bent. Zorg alleen wel dat jouw vrouwtje niet ziet dat je daarmee bezig bent. Die van mij is een echte spelbreker.
Babs en boebie spelbreker 10
Ik waarschuw je maar vast even. Mijn vrouwtje gebruikt een dweil alleen om de vloer schoon te maken. Volgens mij weet zij echt niet dat het veel leuker is om die doek in je bek te nemen. Ik loop er knetterhard mee door de tuin en schud dan ook nog eens heel wild met mijn kop. Die lap zwiept zo fijn heen en weer. Ik word daar vrolijk van. Dat moet het vrouwtje ook eens proberen, in plaats van te mopperen op mij.

Babs en boebie spelbreker 1

Hetzelfde doen als ik en samen met mij door de tuin rennen. Ik weet zeker dat we dan dikke pret hebben.
Jammer genoeg zie ik dat niet gebeuren. Soms vind ik de baasjes echt saai. Zij halen lang niet alles uit het leven zoals wij dat doen. Waar zou dat toch aan liggen? Het is zonde van mijn tijd om er nog verder over na te denken. Ik ga maar weer eens een dutje doen.

Heel veel likjes Boebie.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s