Beau: Verjaardag

‘Na eventjes wat pech volgt een leuke verjaardag !’

Een nieuw waargebeurd verhaal van Beau uit België, door Marc Weyts

Hallo lieve ATVN-ertjes,

Beau na eventjes pech toch nog een leuke verjaardag 1De herfst is nu wel volop in het land ! Enkele verhaaltjes terug vertelde ik dat ik jullie binnenkort wel wat mooie herfstfoto’s zou laten zien. Ikzelf kan deze natuurlijk niet nemen en ben ook hiervoor alweer aangewezen op mijn baasjes.
Eéntje van hen zorgt ervoor dat jullie maandelijks mijn belevenissen kunnen volgen en hierdoor dacht deze ook aan die belofte en nam hij op een dag plotseling zijn fotocamera en ging ermee op de grond zitten. Ik was niet direct mee en dacht ‘Wat gaat die nu op die kille en natte grond doen ?’.
Wanneer hij me vroeg om weer zo’n imposante modellen houding aan te nemen, wist ik het meteen.  Beau na eventjes pech toch nog een leuke verjaardag 2
We stonden aan het begin van een heel lang wandelpad en die hele natuur met prachtige herfstkleuren moest het decor vormen van mijn heel lieflijk en vertederend kopje. Wees nu eens eerlijk … zie ik er niet fantastisch uit ?! Die foto is helemaal niet bijgewerkt hoor ! Volledig naturel ! Wat een fotomodel ben ik toch telkens weer, niet ?!
Beau na eventjes pech toch nog een leuke verjaardag 3Maar laatst verging het mij toch wat minder fraai en was ik helemaal niet in de mogelijkheid om model te staan.
Het was vroeg in de ochtend. Zoals altijd laten mijn baasjes mij onmiddellijk uit, da’s telkens hun eerste werk. Nu hangt het er een beetje van af hoe de voorbije nacht is verlopen, of ik niet té waakzaam heb moeten zijn. Die dag was ik heel fris en voelde ik mij zo uitgeslapen dat ook mijn baasje dit al gauw merkte door dat speelse gedrag dat al zo vroeg op de dag bij me naar boven kwam. Ik liep vooruit en kwam terug en snoof al vlug al die frisse ochtenddauw op die zich over het ganse grastapijt had verspreid. Ik sprong en dartelde rond als een jong veulen en zag mijn baasje heel bedenkelijk kijken. Ik moet mij toen een beetje geforceerd hebben, want ik voelde plots een pijn aan mijn rechter achterpoot. Ik nam er eerst geen aandacht aan, maar die pijn bleef en werd alsmaar erger. Het werd tijd dat we terug thuiskwamen, want tegen dan kon ik al lang niet meer op mijn vier pootjes lopen. Ik hield dat pijnlijke pootje omhoog en had moeite met erop te lopen. Mijn baasje had dit opgemerkt en nam er een foto van wat ik eigenlijk liever niet had gehad.
Maar hij wou dit laten zien aan het andere baasje tegen wanneer deze terug thuiskwam. Ondertussen bleef mijn rechterpoot maar pijn doen en toen er overal bloedsporen op de vloer te zien waren, werd ook mijn baasje ongerust. Hij besloot mijn pootje eens te bekijken wat niet makkelijk was met al die haren. Hij onderzocht het grondig, stak mijn pootje in wat lauw water en zag toen dat één van mijn nageltjes wat huid rondom had afgescheurd. Ik had dus eventjes pech gehad. Mijn baasje besloot het vlug te ontsmetten en nadien mocht ik heerlijk rusten in mijn bench en vooral genieten van al die aandacht die ik kreeg. Ik heb het toch nog twee dagen gevoeld, maar dankzij de goeie zorgen van mijn baasjes was ik het al vlug vergeten en dartel ik nu alweer vrolijk rond. Ik vond het wel wat jammer dat ik niet naar die lieve dierendokter mocht, maar ben wel heel lief geweest voor mijn baasjes en heb hen elk verwend met een paar stevige likjes.  Beau na eventjes pech toch nog een leuke verjaardag 4

Gelukkig was ik dan ook tegen mijn verjaardag helemaal terug van de partij en ja hoor, lieve ATVN-ertjes, ook deze is ondertussen alweer voorbij. Het was een leuke en fijne dag ! Bij het opstaan kreeg ik een flinke pakkerd van mijn baasjes en hoorde ik hen een liedje zingen dat me nogal bekend in de oren klonk. Eén van mijn baasjes gaf mij een dikke zoen op mijn grote neus en ik moest er achteraf zelfs wat van niezen. Bij een verjaardag hoort natuurlijk een cadeautje en ook hieraan was gedacht. Ik kon bijna niet wachten en wou die bal met touwtjes meteen te pakken nemen. Toen ik hem beet had, trok ik ermee naar mijn bench, want dat plekje is helemaal van mij alleen.

Beau na eventjes pech toch nog een leuke verjaardag 5

’s Avonds heb ik dan nog een heel grote en vooral lekkere kluif gekregen. Wat zijn verjaardagen toch altijd leuk !

Beau na eventjes pech toch nog een leuke verjaardag 6

Volgend jaar word ik al 5 jaar. Mijn baasjes zeggen dat dit een hele speciale verjaardag is en dat dit extra moet gevierd worden. Ik laat ze maar doen hoor en ben er gerust in. Ik zal me tegen dan ook wel extra laten verwennen.

Zo, ik leg me nu heerlijk nog eens languit met mijn cadeautje vlak naast mij en droom nu al van al die lichtjes, slingers, ballen en nog zoveel meer die er weer aankomen.  Beau na eventjes pech toch nog een leuke verjaardag 7

Mijn baasjes en ik wensen jullie nu al fijne feestdagen toe, maar eerst moet er hier nog iemand langskomen die hopelijk ons huisje niet voorbij rijdt.  

Warme groetjes van Beau uit België ! X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s