Phaenna (Phaantje): Dagboek november 2017

‘Rik de reiger’

Door Sonja de Cooker

Hallo lieve mensen, hier ben ik weer. Wat er nu toch bij het kanaal gebeurt, is echt heel spannend.

Er is een reiger neergestreken, hij zit iedere dag als wij bij het kanaal komen te vissen.  

Paenna phaantje dagboek november 2017 1

Na een paar dagen zijn we hem ‘Rik’ gaan noemen. Leuk hè, ‘Rik de reiger.’ Nu is Rik best een brutale reiger, hij is totaal niet bang. Dat vinden mijn zusjes en ik natuurlijk onverdraaglijk. Als we hem zien, stormen wij luid blaffend op hem af. Dat vindt Rik dan net weer iets teveel van het goede en hij vliegt dan weg, maar wel altijd pas op het laatste moment, zodat wij hem iedere keer bijna te pakken hebben.

Paenna phaantje dagboek november 2017 2Vanmorgen zat Rik weer aan de kant te vissen, ik ging meteen met volle vaart op hem af. Wel vergat ik om te kijken of mijn zusjes mij volgden, en dat bleek niet zo te zijn. Rik keek op en deed zijn snavel een stukje open, jemig, dat was een jaap, en die priemende ogen, de kriebels liepen over mijn rug, wat een engerd was dat van dichtbij, en groot joh. Ik stond meteen op de rem en ging quasi argeloos in het gras snuffelen, en deed net of ik Rik niet zag, een goede afleidingsmanoeuvre, dacht ik zo, maar Mario en Sonja zagen het gebeuren en liepen heel gemeen te grijnzen. Rik bleef staan waar hij stond, maar maakte zich wel klein, zodat je hem bijna niet kon zien. Toen we vlakbij kwamen, wilde hij wegvliegen, maar omdat hij zich zo klein gemaakt had, schatte hij de afstand tot het water verkeerd in, maakte een halve salto en kukelde in het water. Hij ging bijna kopje onder en kon nog maar net op tijd opstijgen. Ook daar liepen Mario en Sonja gemeen over te grijnzen, maar daar had ik geen moeite mee.

Op de terugweg zat Rik weer aan het water.

Paenna phaantje dagboek november 2017 3Dit keer was ons geduld op, we keken elkaar aan, zetten alle drie tegelijk de sirene aan en ram, met z’n allen er op af.

Paenna phaantje dagboek november 2017 4Daar had Rik niet van terug en hij koos eieren voor z’n geld Zoef, weg was hij!

Paenna phaantje dagboek november 2017 5Lekker puh! Kom maar eens terug als je durft!

Kijk, dat voelt lekker, ik kijk alweer naar morgen uit, dan zullen we Rik weer even laten zien wie de baas is aan het kanaal.

Likjes, Phaantje

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s