Schuif aan bij Babs en Boebie: De hondenkapper

Babs en Borre kopafbeeldingDoor Bonneke van der Bij en Sonja de Cooker

Ha lieve Babs,

Deze keer wil ik je iets vertellen over de hondenkapper. Een paar keer per jaar moeten wij er aan geloven. Dat gaat bij jou vast net zo. Als het vrouwtje begint te mopperen over steeds meer dotten haar die door het huis dwarrelen. Afdrukken van fikse modderpoten op de vloer en karrenvrachten zand, die ik uit mijn vacht overal in huis achterlaat… Dan weet ik het al… Binnen niet al te lange tijd gaat er een telefoontje naar Marga om te vragen wanneer zij tijd heeft om mij te komen plukken! Ja, je hebt het goed gelezen Babs: “plukken.” Wat een raar woord om aan te geven dat er iets met mijn prachtige vacht moet gebeuren. Er worden bloemen, appels, peren, aardbeien, en nog veel meer geplukt. Ik heb nog nooit gemerkt dat het vrouwtje een aardbei of zoiets uit mijn haren haalt en die dan snel even op eet.

Babs en boebie hondenkapper 1

Maar goed, onze baasjes gebruiken wel vaker woorden waarvan wij vinden dat daar iets mis mee is. Een week na het alarmerende telefoontje van mijn vrouwtje, stapt Marga bij ons binnen. Ze heeft een grote plank op wielen bij zich en een koffer vol hondenkappers-spullen. En… dat moet ik vooral niet vergeten… ze heeft voor mij een paar heerlijke snoepjes in haar zak!

Ik weet dat dit een charmeoffensief is. Toch ga ik voor de bijl. Ik eet die snoepjes graag op om daarna door haar op de uitgeklapte plank, die tot een pluk-tafel is omgetoverd, te worden getild.
Ik sputter eerst wel een beetje tegen. Je begrijpt dat ik me niet zomaar op die tafel laat zetten.
Voor haar is dat geen enkel probleem. Er is hier maar één de baas en dat is zij! Dus is het: “Boebie klaar.”
Daar kun je ook beter rekening mee houden. Zij is beresterk! Ze begint te plukken… Eerst aan mijn kop, dan volgen mijn rug, mijn flanken, mijn poten. Eigenlijk alles waar haar op zit krijgt een beurt.

Babs en boebie hondenkapper 2

Echt blij ben ik niet met zo’n behandeling. Het is schandalig Babs wat er met mijn super mooie vacht gebeurt. Alles wat mij zo indrukwekkend maakt, verdwijnt op de grond. Daar ligt me een partij haar, dat wil je niet weten… Ach… dom… natuurlijk weet jij dat!

Af en toe gebruikt Marga een schaar of een soort scheerapparaatje. Ik ben blij dat ze die dingen gebruikt. Ik moet er niet aan denken dat ze aan mijn oren gaat trekken of stel je voor: aan mijn edele delen.

Babs en boebie hondenkapper 3

Het is al gênant, dat ik toesta dat zij overal aan mag komen. Gelukkig kent zij haar grenzen. Nadat één helft van mij klaar is, mag ik even van de tafel af om mijn poten te strekken. Na een korte pauze moet ik weer terug op die tafel. Mijn andere kant krijgt net zo’n behandeling als de eerste.
Als alles achter de rug is, werpt Marga nog een kritische laatste blik op mij om te zien of ik er echt pico bello uit zie. Nog een klein plukje hier en een knipje daar, ben ik helemaal af en weer klaar voor een aantal maanden.
“Wat ben je mooi geworden Boebie. Je ziet er prachtig uit!” Ik denk daar zelf toch een ietsepietsie anders over. Ik voel me kaal en ik vind het knap koud nu mijn jas op de vloer ligt. Gelukkig groeit mijn haar er weer aan en heb ik over een poosje een heerlijk warme vacht om me heen.

Babs en boebie hondenkapper 4

Ik ben blij dat het voor nu voorbij is. De tafel wordt ingeklapt en al het pluk-gereedschap wordt in de koffer gestopt. Na een aai en een knuffel vertrekt Marga weer naar huis. Ik ben aan mijn dutje toe. Wie weet droom ik over mijn vacht, die door het vrouwtje gewoon in een vuilniszak wordt gestopt… Zoiets moois moet ze toch bewaren?

Ze zou er een trui van kunnen breien. Zie je het al voor je Babs?

Heel veel likjes, Boebie.

Lieve Boebie,

Wat is er toch met die baasjes van ons aan de hand, wordt het buiten hartstikke koud, gaan ze ons opeens massaal laten trimmen. Dat is toch belachelijk! Zij trekken zelf een jas aan als ze naar buiten gaan, en ons trekken ze de jas uit. Dat klopt toch niet, daar moet iets achter zitten. Toen ik las dat jouw vrouwtje je vacht in een vuilniszak gestopt had, en wat jij suggereerde over het breien, vertrouwde ik het helemaal niet meer en ben ik eens gaan Googelen, en weet je wat ik op het spoor kwam? Nee? Niet schrikken hoor, maar ik heb iets heel raars ontdekt, namelijk het volgende:

Babs en boebie hondenkapper 5Nijlense vrouw maakt trui van hondenharen

Kijk eens naar die kleur wol, herken je dat? Boebie, ik ben bang dat onze baasjes onze vacht verkopen om zelf lekkere warme truien te krijgen. Wat denk jij daarvan, zou dat zo zijn? Ik ga vanaf nu heel erg opletten wat de kleur is van de nieuwe truien van mijn baasjes, doe jij dat ook? Dan doe ik gelijk een oproep aan alle Airedales van onze vereniging: ” als jullie getrimd worden, en jullie baasjes stoppen jullie vacht in een vuilniszak, en hebben een paar weken daarna opeens bruine gebreide truien aan, meldt dat dan alsjeblieft meteen aan ons, ‘Babs en Boebie,’ zodat wij er dan meteen vlijmscherp op kunnen reageren.” Dit kunnen wij gewoon niet over onze kant laten gaan, uiteindelijk is het onze vacht! Mocht het nodig zijn, gaan wij, ‘Babs en Boebie ‘uitvoerig op onderzoek uit. Ja toch Boebie, dat gaan we dan toch doen. Ik zie het al voor me, wij de ‘Sherlock Holmes‘ van het ATVN, Spannend hè Boebie!

Babs en boebie hondenkapper 6

Eerlijkheidshalve moet ik wel zeggen dat het mij worst zal zijn, wat mijn baasjes met mijn getrimde vacht doen. Maar opportunistisch als ik ben, wil ik als het even kan, er wel iets lekkers aan overhouden, jij toch ook Boebie! En als het nodig is om dat doel te bereiken schuw in een heel klein beetje chantage niet. (Grinnik)

Ik denk dat ik alvast van het lekkers ga dromen.

Heel veel likjes, Babs

Ha lieve Babs,

Wat heb jij op Google ontdekt zeg! Het moet niet gekker worden… Er is een mevrouw, die van onze prachtige vachten truien breit! Dat kan toch bijna niet waar zijn…

Babs en boebie hondenkapper 7

Al moet ik wel eerlijk toegeven dat ik, diep in mijn hart, kan begrijpen dat mensen er net zo mooi bij willen lopen als wij.
Heel stiekem ben ik de slaapkamer van mijn baasjes binnen gegaan om eens in de kasten van het vrouwtje te kunnen snuffelen.

Babs en boebie hondenkapper 8Eén van de deuren staat op een kiertje… Met mijn neus kan ik die deur een stuk verder open schuiven. Daar hangt véél Babs. Ik snap niet dat het vrouwtje soms zegt dat ze niets heeft om aan te trekken. Dat is dus echt flauwe kul. Volgens mij kan er zelfs geen dun shirtje meer tussen, laat staan een dikke trui, die gemaakt is van Airedale-haar.
Voor de zekerheid ga ik al die kledingstukken nog eens langs… Nee… Ik zie niets wat ook maar een beetje op een vacht-trui zou kunnen lijken.
Van de laatste zak met haren kàn nog geen trui kant en klaar zijn. Ik blijf het wel goed in de gaten houden.
Ik let nu extra goed op de voordeur. Zeker als de bel gaat en iemand een pakketje komt afleveren. In dat geval wil ik, eigenlijk zoals altijd, met mijn neus vooraan staan om als eerste te weten te komen wat er in dat pakje zit.  

 

Babs en boebie hondenkapper 9

Babs ik houd je op de hoogte, blijf jij ook gespitst op verdachte pakketjes?  

Het is weer tijd voor mijn middagtukje. Ik ga maar eens dromen van warme haren truien!

Heel veel likjes, Boebie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s