Felix en de rookworst

Door Mariska Meinsma

Of ik ’s avonds even de labrador van de buurvouw wil uitlaten, natuurlijk wil ik dat. 

Rond 20.00 stap ik via de keukendeur naar binnen en komt ‘Kees’ aangewandeld. We kennen elkaar goed en ik word kwispelend begroet. Ik kijk rond in de keuken waar de riem ligt en ik zie nog een halve rookworst op de aanrecht liggen…. Ik maak me direct zorgen; is Kees ziek? Heeft hij de andere helft al op? 

Die rookworst, die had bij ons al heel wat “laag” geroep opgeleverd en waarschijnlijk zonder gewenst resultaat voor ons. Maar met gewenst resultaat voor Felix ☺

Als kersverse Airedale eigenaar val ik regelmatig van de ene verbazing in de andere; super leergierig het ene moment: oren omhoog, alerte blik, bibberende achterpoten van de inspanning “wat gaan we nu voor leuks doen?” Het andere moment kijkt hij me niet eens aan als ik hem roep of blijft hij pontificaal een halve meter bij me vandaan als ik zijn riem wil omdoen. Dat eigenwijze… dat herkennen jullie vast en zeker?!

Deze foto is veelzeggend, de periode dat onze kinderen thuisonderwijs kregen vond Felix maar wat gezellig. Bij de google-meet momenten met de hele klas was hij een graag geziene gast! Of het altijd heel handig was dat hij mee wilde doen met rekenen of lezen, ik betwijfel het… maar leuk hebben de kinderen het wel met hem gehad! En ach daar hebben we toch een hond voor ☺

Poot van Felix,

En hartelijke groet Mariska Meinsma 

(Felix is van Sebastian Coe en
Maddy of the Aire Valley) 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s