Meest gestelde vragen

Hoe lang duurt het proces tot herplaatsing?
We proberen voor alle partijen het proces zo kort en duidelijk mogelijk te maken. Dit is afhankelijk van diverse factoren, uit ervaring gaat het herplaatsen van Airedales vrij snel. Dit is echter geen garantie.

Hoeveel geld krijg ik voor mijn Airedale?
Dit is afhankelijk van de afspraken tussen nieuwe en oude eigenaar. U kunt dit vooraf kenbaar maken op het aanvraagformulier.

Zijn er kosten verbonden aan het herplaatsen van mijn Airedale via de ATVN?
Ja, een lid van de ATVN betaald €50,- en iemand die geen lid is betaald €100.-. De kosten zijn voor de nieuwe eigenaar en komen bovenop de eventuele prijsafspraak tussen de nieuwe en oude eigenaar.

Krijg ik bedenktermijn?
We gaan er vanuit dat u na zorgvuldige afweging het besluit heeft genomen om afstand te doen van uw Airedale. De nieuwe eigenaar is met zorg gekozen, u bent hier vanaf het begin bij betrokken geweest en er zijn afspraken gemaakt met de nieuwe eigenaar. Wij raden dan ook aan om de afspraken schriftelijk vast te leggen.

Is het mogelijk om mijn oude hond terug te zien?
Voor een hond is het erg verwarrend als hij regelmatig zijn oude baas weer terugziet. We zijn hier daarom geen voorstander van. Je kunt dit natuurlijk altijd met de nieuwe eigenaar bespreken.

Kan ik zelf bepalen wie mijn hond krijgt?
De ATVN zal optreden als bemiddelde partij. Indien je een voorkeur houden we hier zeker rekening mee. Echter zal de ATVN altijd kiezen naar de match die in hun ogen het beste is.