Proces herplaatsing

Stap 1:
Benader de fokker waar je jouw hond hebt aangeschaft Als de fokker aangesloten is bij de ATVN zal de fokker je helpen in de zoektocht naar een nieuwe baasje. Wanneer de fokker niet kan helpen, neem contact op met de ATVN herplaatsers, zie hier bij herplaatsing.

Stap 2:
Wij willen graag aan de hand van een vragenlijst zoveel mogelijk informatie over je hond krijgen.

Stap 3:
Wij plaatsen de hond op de ATVN website en nemen alvast contact op met de mensen die zich hebben opgegeven voor een herplaatser. Je wordt op de hoogte gehouden van de ontwikkeling hiervan.

Stap 4:
Er is een match gevonden! Beide partijen worden met elkaar in contact gebracht en alle afspraken worden besproken. Mochten er meerdere matches zijn, zullen de beste match(es) in contact gebracht worden. Dit gebeurd ook altijd in overleg met de eigenaar.

Stap 5:
Kennismaken met de herplaatser en beoogde nieuwe eigenaar. Wij raden aan dat de potentiële nieuwe eigenaars de hond in thuis situatie bezoeken en een stuk met hem/haar gaan wandelen. Eventueel kunnen er afspraken worden gemaakt over een eventuele proefperiode.

Stap 6:
Laatste stap is het overdragen van de hond aan de nieuwe eigenaar. Wel of geen bedenktermijn? Overschrijven naar nieuwe eigenaar. Wel of geen contract? Denk hier zelf zorgvuldig over na en bespreek dit met ATVN en de eventuele nieuwe eigenaar.